10K BTC Dipindahkan Ke Bursa Kripto! Adakah Para Pelombong BTC Akan Mula Menjual Pegangan?

282

Harga Bitcoin telah menunjukkan pengukuhan selepas Pengerusi Fed the Jerome Powell memberi indikasi bahawa kenaikan kadar yang lebih perlahan pada bulan Disember dan sesi yang seterusnya. Harga BTC mencecah paras tertinggi $17,194 dengan lonjakan lebih 200% dalam jumlah dagangan.

Waima begitu, data dalam rantaian menunjukkan bahawa pelombong yang menghadapi masalah kewangan melihat ini sebagai peluang untuk menjual pegangan Bitcoin mereka, dengan hashrate Bitcoin menurun secara berterusan disebabkan aktiviti perlombongan yang merosot.

Whale Alert dalam tweet terbaru pada 1 Disember melaporkan bahawa dompet yang tidak diketahui memindahkan 10,050 Bitcoin bernilai lebih $171 juta ke bursa kripto Coinbene pada 08:48 UTC. Di samping itu, terdapat transaksi jual beli BTC lain dalam 24 jam terakhir.

Penganalisis IT Tech dalam rantaian mengesahkan aliran keluar 10K daripada penambang Poolin. Purata jumlah token setiap transaksi yang dihantar daripada dompet pelombong gabungan. Jika pelombong memindahkan sebahagian daripada rizab mereka pada masa yang sama, ia boleh mencetuskan penurunan harga BTC.

Harga Bitcoin gagal menunjukkan sebarang kenaikan besar walaupun terdapat beberapa pengumpulan dalam kelompok whale berikutan tekanan jualan yang meningkat daripada pelombong. Malah, pelombong yang menjual 4K BTC minggu ini menarik harga Bitcoin ke bawah, menghambat lonjakan. Berdasarkan data dalam rantaian, pemindahan BTC pelombong ke bursa meningkat semula selepas BTC jatuh daripada $20,000 kepada $16,000.

Rizab BTC pelombong telah menurun sebanyak 13K BTC dalam beberapa bulan kebelakangan ini. Ia kini berada pada tahap yang sama seperti pada awal tahun 2022 di tengah-tengah pendapatan yang lebih sedikit disebabkan kejatuhan harga BTC. Lebih-lebih lagi, kadar hash Bitcoin terus jatuh disebabkan penurunan aktiviti perlombongan.

Harga Bitcoin melonjak hampir 2% dalam tempoh 24 jam terakhir, mencecah paras tertinggi $17,194. Lonjakan itu berlaku selepas Pengerusi the Fed Jerome Powell dalam ucapan terbarunya memberi indikasi kenaikan kadar yang lebih perlahan dari Disember.

Semasa penulisan, harga BTC didagangkan pada $17,135, dengan peningkatan lebih 200% dalam jumlah dagangan. Penganalisis Crypto Michael van de Poppe meramalkan lonjakan itu boleh mencecah kepada $18.3K. Walau bagaimanapun, beliau bersetuju dengan data dalam rantaian bahawa harga BTC boleh menghadapi rintangan yang lebih kuat pada $18k.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat