3 Langkah Simple “Nak Mula Trade Forex” Ketika Musim Kawalan Pergerakan

0 18,323

Bila musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni, tiba-tiba Team INTRADAY dihujani oleh pertanyaan bagaimana nak mula trade forex ni?

Ya lah kan, sebab ketika ini ramai yang asyik duduk rumah, tak boleh keluar mana-mana.

Jadi ini adalah masa yang terbaik untuk belajar benda baru iaitu forex trading. Mana tahu boleh buat duit pada musim duduk rumah ni.

Macam yang dipaparkan, forex trading ini pasaran dua hala, jadi apa sahaja pergerakan dalam pasaran dan impak ekonomi, kalau kita ada ilmu yang betul, kita boleh buat duit.

Ok pertama, macam mana mula trade forex ni? Nak buka akaun macam mana? Nak belajar di mana? Macam mana semua ni?

Jangan risau, anda follow sahaja panduan kami sediakan ini sampai habis.

 

PERTAMA : BUKA AKAUN TRADING FOREX dan INSTALL PLATFORM TRADING

Nak trade, pertama sekali perlu ada akaun dahulu. Jadi kami di INTRADAY ada menyediakan beberapa panduan untuk anda buka akaun trading.

Anda boleh terus klik sini dan follow step buka akaun sampai habis.KLIK SINI

Mudah saja. Masukkan nama penuh dan daftar dan follow sehingga step habis.

Kami juga menyediakan dua video panduan untuk buka akaun, kalau selesa guna PC boleh rujuk video untuk PC. Kalau selesa guna Mobile Phone atau tiada PC, boleh rujuk video panduan untuk Mobile Phone.

Pastikan follow step by step untuk anda faham. Jangan terlepas step tu.

Untuk PC –  KLIK SINI (Panduan untuk PC ini juga menunjukkan bagaimana untuk anda daftar modal trading FREE USD100 ditawarkan oleh Broker FBS)

Untuk Mobile PhoneKLIK SINI

 

KEDUA : BELAJAR TENTANG FOREX

Forex trading ni bukanlah boleh daftar akaun, deposit modal, terus trade tanpa ilmu. Itu akan menyebabkan anda kerugian duit. Jadi part paling penting dalam trading forex ni adalah anda perlu “BELAJAR”

Kami ada sediakan 7 Chapter PERCUMA yang digarapkan dari BUKU MULA TRADE FOREX yang anda boleh baca satu persatu untuk anda dapat keseluruhan idea Apakah itu Forex Trading dan Bagaimana Nak Mula Trade Forex.

Panduan PERCUMA ini disusun dalam Bahasa Melayu mudah faham yang anda boleh baca dari satu bab ke satu bab, di sini.  – KLIK SINI

 

KETIGA : KALAU TAK FAHAM, NAK TANYA DI MANA?

Bila anda bermula ni, kami yakin anda mesti mempunyai seribu satu soalan didalam kepala anda yang anda perlukan kami untuk bantu dan guide anda kan?

Semua itu normal, sebab anda baru bermula.

Kami cadangkan anda Join Facebook Group INTRADAY yang sudah mempunyai ahli lebih 15,000 ribu orang ni. – KLIK SINI dan Request JOIN Group

Di dalam FB Group tersebut, kami akan cuba buka kaunter pertanyaan dan paparkan lagi banyak panduan agar anda boleh belajar satu persatu tentang forex trading ini.

 

Akhir kata  dari kami di INTRADAY.

INTRADAY setiap hari memaparkan banyak berita-berita tentang ekonomi dan analisis forex trading yang anda boleh baca dan jadikan panduan.

Kami harap dalam tempoh PKP ini anda dapat belajar ilmu baru iaitu “CARA MULA TRADE FOREX” dan kami yakin ilmu ini sangatlah berguna dan membantu anda untuk mula belajar cara jana income melalui forex trading.

Walaupun trading forex ini mencabar untuk anda dapat kuasai dalam masa yang singkat, tetapi tidak salah untuk anda mula sekarang daripada masa terbuang begitu sahaja. Berikan diri sedikit masa. Anda boleh berjaya.

Jangan lupa,

BACA INTRADAY, BARU TRADE!

Website Pasaran Kewangan No 1 di Malaysia

 

 

Anda mungkin juga berminat