Anda Tidak Akan Digelar Gila Jika Bercakap Seorang Diri Di Dalam Hotel Ini

87

Apabila berbicara mengenai hotel, pasti yang terbayang di minda kalian ialah suasana dan keselesaan yang begitu menenangkan.

Pun begitu, keunikan yang ada di Hotel Aloft ini tidak mungkin anda temui di mana-mana hotel lain di dunia!

Menjadi hotel yang berteknologi tinggi yang pertama di dunia, Aloft mula menggamit perhatian pengunjung apabila bilik-biliknya boleh dikawal hanya dengan menggunakan suara.

Tetamu hotel boleh berinteraksi hanya dengan arahan lisan untuk memberi sebarang arahan.

Sebagai contoh, apabila suhu bilik terlalu sejuk pada waktu malam, para pelanggan boleh mengikut command yang disediakan agar suhu pendingin hawa turun secara automatik.

Menakjubkan bukan?

Pelanggan juga akan dibekalkan dengan tutorial langkah demi langkah untuk memberi arahan kepada teknologi yang digelar ‘Siri’ ini.

Teknologi ini dibangunkan oleh Aloft Starwood untuk mengembangkan industri ini.

Aloft Starwood juga sebelum ini telah mencipta perkhidmatan bilik dengan emoji serta bilik tanpa kunci yang pertama di dunia.

Selain itu, Aloft Starwood juga pernah membuat kelainan apabila meletakkan robot bersaiz kanak-kanak di kaunter penyambut tetamu hotel Hilton Mclean di Virginia untuk menyambut kehadiran tetamu.

Robot Aloft
Robot Aloft

Pada tahun lepas juga, dunia telah menyaksikan pembukaan hotel automatik yang pertama di dunia iaitu Henn-na Hotel di Jepun apabila menggunakan sepenuhnya robot sebagai kakitangan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat