Apa Dah Berlaku? Binance Tiba-Tiba Umum Keluar Dari Pasaran Rusia

743

Binance, pertukaran mata wang kripto terkemuka di dunia, akan menghapuskan beberapa pasangan dagangan spot yang melibatkan Rubel Rusia (RUB), termasuk ADA/RUB dan BNB/RUB, disebabkan oleh cabaran peraturan dan isu kecairan. Syarikat itu mengumumkan pada hari ini keputusannya untuk keluar dari pasaran Rusia melalui penjualan kepada CommEX, disertai dengan penghentian deposit Rubel Rusia.

Dalam langkah strategi yang akan berlaku dalam beberapa bulan akan datang, Binance juga mendedahkan rancangan untuk menghentikan pasangan dagangan stablecoin BUSD menjelang Februari 2024. Keputusan ini akan memberi kesan kepada kecairan bagi mata wang kripto utama seperti Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH). Selain itu, pasangan dagangan margin yang melibatkan Cardano (ADA) dan Bitcoin Cash (BCH) dalam BUSD juga akan dikeluarkan dari platform.

Kajian terhadap pasangan dagangan spot ADA/RUB dan ALGO/RUB bermula hari ini kerana kebimbangan terhadap kecairan dan jumlah dagangan. Bermula Ahad, 20 November 2023, pasangan dagangan Rubel Rusia tertentu ini akan dikeluarkan dari pasaran Spot Binance. Walau bagaimanapun, perdagangan mata wang kripto di Binance akan diteruskan dengan pasangan dagangan mata wang lain, memastikan pedagang mempunyai akses kepada pilihan alternatif untuk transaksi mereka.

Langkah terkini mencerminkan usaha Binance untuk menyesuaikan keadaan dengan landskap peraturan yang terus berkembang dan mengekalkan kecairan yang kukuh untuk penggunanya. Walaupun bursa pertukaran ini menghentikan beberapa operasi, Binance tetap komited untuk menyediakan pelbagai peluang perdagangan melalui platform globalnya.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat