Apa Yang Berlaku Pada Binance? Binance Akhirnya Akur Gugurkan ‘Pair’ Dagangan AUD!

470

Bursa kripto terbesar di dunia Binance pada hari Jumaat berkata ia akan mengalih keluar pasangan dagangan AUD daripada bursa selepas menamatkan sokongan untuk banyak mata wang kripto terhadap pasangan dagangan AUD baru-baru ini. Langkah itu dibuat apabila Binance kehilangan rakan kongsi perbankannya di Australia selepas cabaran pengawalseliaan baru-baru ini di negara itu.

Berdasarkan pengumuman rasmi pada 26 Mei, bursa pertukaran kripto Binance akan mengalih keluar dan menghentikan dagangan pada beberapa pasangan dagangan spot untuk beberapa kripto. Ini termasuk Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, XRP, Cardano, Solana dan MATIC.

Binance menamatkan sokongan untuk ADA/AUD, AUD/BUSD, AUD/USDT, BNB/AUD, BTC/AUD, DOGE/AUD, ETH/AUD, GALA/AUD, MATIC/AUD, SOL/AUD, XRP/AUD mulai Jun 1 pada 6:00 UTC. Bursa terus menghentikan dagangan berbanding dolar Australia (AUD).

Binance juga akan menamatkan perkhidmatan Bot Dagangannya untuk pair ini. Pada 24 Mei, Binance telah mengeluarkan 8 pasangan dagangan berbanding AUD,

Binance mula menghadapi masalah di Australia selepas Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia (ASIC) memulakan siasatan terhadap bursa kerana tersilap mengkategorikan trader sebagai pelabur borong.

Pada minggu lalu, bursa itu menggantung deposit dolar Australia selepas ia kehilangan rakan kongsi perbankan Australia. Deposit dan pengeluaran AUD menghadapi masalah.

Jumlah dagangan di Binance jatuh secara besar-besaran di tengah-tengah tindakan keras kawal selia oleh beberapa pengawal selia. CEO Binance, CZ memaklumkan bahawa bursa pertukaran itu menghadapi penelitian yang sengit selepas kejatuhan FTX. Jumlah dagangan telah gagal mengikut rentak dengan stablecoin TUSD.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat