Apa Yang Berlaku Pada Pasaran Kripto? BTC Kekal ‘Sideway’ Pada $20K!

452

Pada hari ini, pasaran kripto tidak menunjukkan tanda-tanda yang sedang bergelora. Kebanyakkan mata wang kripto berjaya pulih sedikit daripada pembetulan harga yang tidak stabil yang dialami sejak minggu ini. Komen Jerome Powell minggu lalu telah jumlah permodalan pasaran kehilangan sehingga tahap $1 trillion dan sekarang sedang fasa untuk menuntut semula angka tersebut. Token CEL Rangkaian Celsius nampaknya menjadi perhatian utama.

Pada 24 jam yang lalu, pasaran kripto agak tenang terutama untuk Bitcoin. Mata wang kripto itu menuntut semula tahap penting $20K, walaupun tidak begitu meyakinkan. Pada masa penulisan ini, ia didagangkan pada sekitar $20,020.58.

Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan lebih lanjut jika BTC turun kepada $19,500 sekali lagi. kerana ia merupakan tahap sokongan penting dengan mata wang kripto merosot keparas tersebut beberapa kali.

Disisi lain, untuk kedudukan 100 mata wang kripto teratas, perkara yang paling mendapat perhatian ialah apa yang ditonjolkan oleh mata wang kripto CEL. Mata wang kripto itu melonjak sebanyak 28% sepanjang 24 jam yang lalu dalam pasaran yang agak mendatar.

Kebanyakan altcoin mencatatkan sedikit peningkatan, pulih daripada pembetulan harga yang berlaku pada tempoh hari. ETH kini sedang mengintai $1.6K selepas memperoleh 3.2% semalam. ATOM meningkat lebih 8%, manakala syiling utama lain seperti XRP, ADA, SOL, DOT dan DLL juga meningkat.

Ini telah menjadikan jumlah permodalan pasaran melebihi $1 trilion sekali lagi. Ia juga telah membantu meningkatkan sentimen keseluruhan pasaran kripto. Pasaran kekal memerhatikan paras sokongan BTC.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat