Apakah Nasib US Dolar Menjelang FOMC?

489

US dolar melonjak lebih tinggi berbanding matawang utama yang lain pada hari Selasa, ketika hasil perbendaharaan A.S. meningkat sebelum mesyuarat Fed pada hari Khamis awal pagi.

Penganalisis menjangkakan The Fed akan mengekalkan dasar monetarinya. Walaupun begitu para pelabur terus menantikan acara tersebut bagi mendapatkan lebih banyak petunjuk yang berkemungkinan akan ada perubahan dalam waktu terdekat.

The Fed sebelum ini telah berjanji untuk mengekalkan kadar pinjaman tidak berubah sehingga ekonomi mencapai pekerjaan penuh dan inflasi mencapai sasaran 2%.

Walaubagaimanapun, para penganalisis memberi amaran bahawa peningkatan dalam pasaran tenaga kerja dan peningkatan vaksinasi Covid-19 berkemungkinan membawa kepada penarikan pakej rangsangan lebih awal dari yang diharapkan.

Hasil penanda aras bon 10 tahun meningkat 1.581 peratus. Disisi lain Bank of Japan mengekalkan rangsangan monetari tidak berubah, seperti yang dijangkakan setelah mengubah dasar monetari pada pertemuan Mac yang lalu.

Keyakinan pengguna A.S. melonjak ke paras tertinggi 14 bulan pada bulan April kerana peningkatan vaksinasi terhadap COVID-19 dan rangsangan fiskal tambahan membolehkan lebih banyak perniagaan perkhidmatan dibuka semula, meningkatkan permintaan dan pengambilan pekerja oleh syarikat.

Indeks US dolar yang mengukur matawang greenback berbanding matawang lain kukuh sebanyak 0.10% kepada paras tukaran 90.875 setakat jam 11.30 p.m.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat