Berita Korporat Untuk Trader Saham Hari Ini – 1/4/2019

498

Public Mutual, unit amanah milik penuh Public Bank Bhd, telah mengumumkan pengagihan lebih daripada RM178 juta untuk dua dana – Tabung Simpanan Awam Public dan Tabungan Biasa Awam Public

BBCC Development Sdn Bhd, kerjasama antara Eco World Development Group Bhd, UDA Holdings Bhd dan Kumpulan Wang Simpanan Pekerja, telah membantah dakwaan bayaran lewat yang dibuat oleh anak syarikat Zelan Bhd, yang melibatkan jumlah pokok sebanyak RM3.34 juta.

Pelaburan Infrastruktur Pelaburan Luar Negara Jepun untuk Pengangkutan & Pembangunan Bandar (JOIN) melabur RM125 juta untuk 30% kepentingan dalam unit milik penuh Tasco Bhd, Tasco Yusen Gold Cold Sdn Bhd.

GD Express Carrier Bhd (GDEX) telah menandatangani perkongsian strategik dengan RedCargo Logistics, platform kargo dan logistik AirAsia Group Bhd.

TDM Bhd telah melantik Zainal Abidin Shariff sebagai ketua pegawai eksekutif (CEO) kumpulan perladangan dan penjagaan kesihatan berkuat kuasa 1 April.

Lambo Group Bhd telah melantik Abdullah Abdul Rahman sebagai pengerusi bebas dan bukan eksekutif kumpulan itu dengan segera.

Sunway Bhd memperolehi Blacktop Industries Sdn Bhd, yang akan membolehkan bahagian kuari kumpulan menembusi pasaran baru dengan liputan pasaran yang lebih luas dan kapasiti tambahan.

Damansara Realty Bhd melupuskan sebuah kedai pejabat kepada salah seorang pemegang saham utama tidak langsung Datuk Daing A Malek Daing A Rahaman dengan wang tunai RM2.64 juta.

Vertice Bhd dan Kumpulan Liziz Sdn Bhd telah bersetuju untuk menamatkan sub-kontrak kerja-kerja menaik taraf jalan persekutuan dari Gambang, Pahang, ke Segamat, Johor, bernilai RM218.48 juta.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat