Biden Bakal Dedah Perbelanjaan Lebih Besar!

484

Presiden AS Joe Biden akan melancarkan rancangan perbelanjaan baru yang lebih besar pada minggu ini untuk meningkatkan infrastruktur negara, memerangi perubahan iklim dan memperkuat program keselamatan persekutuan.

Bimbang bahawa AS akan ketinggalan jauh dari China dan pesaing ekonomi global yang lain, Biden telah berjanji untuk membina semula infrastruktur.

Biden akan mendedahkan rancangannya yang dianggarkan bernilai $3 trilion dalam sebuah acara di Pittsburgh, Pennsylvania pada hari Rabu.

Ini akan menjadi langkah pertama pemerintahannya dalam memenuhi janji yang dibuat dalam kempen pilihan raya presiden tahun lalu untuk membantu negara itu yang terjejas akibat krisis pandemik dengan slogan ‘Build Back Better’.

Pada minggu ini juga White House berhasrat untuk memberikan rangkaan awal pelan belanjawan 2022 kepada Kongres.

Pelan itu dijangka akan memerlukan peningkatan besar dalam perbelanjaan domestik mulai tahun fiskal depan, terutamanya menyasarkan agensi persekutuan yang menangani pendidikan, perubahan iklim, dan keutamaan Demokratik yang lain.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat