BlackRock Rasmi Failkan Permohonan ETF EThereum Spot! ETH Bakal Meroket?

176

Dalam langkah strategik yang boleh membentuk semula landskap pelaburan dalam mata wang kripto, BlackRock, pengurus aset terbesar di dunia, telah mengemukakan permohonan rasmi untuk dana dagangan Ethereum (ETF) dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC). Langkah ini berlaku selepas pendaftaran entiti iShares Ethereum Trust oleh BlackRock.

Langkah ini menunjukkan langkah strategik BlackRock ke dalam dunia aset digital yang pesat berkembang, dan turut mencerminkan minat institusi yang semakin meningkat dalam Ethereum.

Sementara itu, mengemukaan ini berlaku selepas pendaftaran entiti iShares Ethereum Trust oleh BlackRock dengan Jabatan Negeri Delaware, Bahagian Syarikat Korporat. Pada tahun ini, BlackRock dilihat semakin aktif untuk terlibat dalam pasaran kripto, dengan sebelum ini mengemukakan permohonan untuk iShares Bitcoin Trust pada bulan Jun.

Antisipasi terhadap ETF Ethereum BlackRock telah mempengaruhi pasaran, dengan firma perdagangan seperti Jane Street, Virtu Financial, dan Jump Trading dilaporkan sedang dalam perbincangan untuk menyediakan kecairan jika ETF ini mendapat kelulusan.

Pasaran mengawasi dengan rapat gerak geri ETF BlackRock, terutama selepas mengemukakan iShares Bitcoin Trust pada awal tahun ini. Secara ketara, prospek kelulusan ETF Bitcoin spot telah mendorong lonjakan harga Bitcoin baru-baru ini, dengan firma perdagangan besar menempatkan diri untuk menyokong usaha BlackRock.

Semasa penulisan ini, harga Ethereum mencatatkan lonjakan sebanyak 2.63% untuk berdagang pada $2,060.16, dengan jumlah dagangan menurun sebanyak 2.61% kepada $13.41 bilion dalam tempoh 24 jam yang lalu. Sementara itu, beberapa pakar menganggap kelulusan ETF Ethereum Spot ini boleh memberi dorongan kepada lebih banyak keuntungan dalam pasaran kripto dalam hari-hari mendatang.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat