BTC Masih Lagi Tenggelam! Apa Yang Berlaku Pada Pasaran BTC Pada Penutup Bulan September?

143

Bitcoin, mata wang kripto terbesar di dunia kini sedang didagangkan di bawah tekanan jualan yang besar. Walau bagaimanapun, penurunan harga BTC baru-baru ini dicadangkan disebabkan oleh peningkatan korelasi antara pasaran aset digital dan pasaran tradisional.

Harga Bitcoin telah turun sekitar 4% sejak 30 hari lalu disebabkan sentimen bercampur-campur dalam kalangan para pelabur dan pedagang. Walaupun dengan penurunan terbaru ini, BTC telah berjaya mengatasi prestasi aset pasaran tradisional yang ketara.

Pada bulan September, harga Bitcoin telah naik sebanyak 0.8% pada bulan September berbanding US dolar. Harga BTC juga telah mengatasi prestasi Emas. Waima begitu prestasinya masih ketinggalan berbanding Indeks US dolar yang menunjukkan prestasi lebih baik daripada Bitcoin dalam tempoh yang sama.

Berdasarkan laporan, kewangan traditional (TradFi) kedalaman jumlah dagangan telah mencatat markah yang kurang baik. Isyarat utama ini menunjukkan bahawa pasaran kripto boleh melihat jeda jangka pendek. Data menggambarkan hubungan langsung antara tindakan harga Bitcoin dan Pasaran Saham AS.

Hubungan antara harga Bitcoin dan jumlah dagangan pasaran saham AS hampir membawa kepada ‘bearish’. Dalam masa yang sama, indikasi teknikal volume Depth mencapai tahap rendah baharu sekitar 25 September 2022. Data yang direkodkan ini sepadan dengan nilai rendah pada Februari dan Mac 2020. Pakar mencadangkan bahawa ini adalah penunjuk yang boleh membawa kepada lonjakan.

Pada masa ini, Bitcoin didagangkan pada harga purata $19,207.62. Harga Bitcoin telah mencatatkan penurunan kecil sepanjang 24 jam yang lalu. Walau bagaimanapun, dagangan 24 jamnya telah melonjak sebanyak 40% kepada $24.7 bilion

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat