BTC Meletup! Rupa-Rupanya Ini Antara Faktor Mendorong BTC Ke Paras $35k!

948

Selepas kemenangan Grayscale dalam mahkamah terhadap SEC dan keputusan regulator untuk tidak merayu hasil tersebut mendorong minat terhadap ETF Bitcoin kian meningkat.

JPMorgan dan Bloomberg Intelligence mengindikasikan bahawa semua petanda menunjukkan kelulusan ETF Bitcoin menjelang akhir Januari 2024. Sementara itu, Pengerusi SEC Gary Gensler mengesahkan bahawa beliau dan pasukannya sedang memeriksa kira-kira 8 hingga 10 cadangan ETF yang berasingan dan berkomunikasi dengan syarikat-syarikat di sebaliknya.

Perubahan ini disahkan oleh Cathie Woods dan Mike Novogratz. Kedua-dua pelabur telah membuat cadangan ETF Bitcoin, dan kedua-dua melaporkan peningkatan dialog yang konstruktif dengan regulator setelah kes mahkamah Grayscale.

Petanda-petanda ini menunjukkan kelulusan atau penolakan cadangan ETF. Walau bagaimanapun, satu ETF telah muncul secara tiba-tiba di laman web korporat yang berkaitan dengan pasaran saham,dimana seorang penganalisis berpandangan ia sebagai pencapaian penting dalam kelulusan kerajaan.

Eric Balchunas, penganalisis ETF  Bloomberg, baru-baru ini menunjukkan bahawa Amanah Bitcoin Blackrock iShares telah disenaraikan di laman web Depository Trust And Clearing Corporation dengan tanda iBTC.

DTCC, yang berkerjasama rapat dengan kerajaan di seluruh dunia, adalah koperasi yang bertanggungjawab untuk melupuskan dagangan NASDAQ. Walaupun senarai ini tidak menjamin kelulusan oleh regulator AS, ia menunjukkan bahawa Blackrock cukup yakin dengan masa depan dana yang dicadangkan.

Sekiranya ETF Blackrock diluluskan dalam beberapa minggu akan datang, SEC kemungkinan akan mengumumkan pendiriannya mengenai nasib ETF lain dalam tempoh yang sama.

Harga BTC pada hari ini telah mencecah paras harga $35K.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat