BTC Pamer Drama Tragis, Jatuh Di Bawah Paras $30k! Apa Yang Berlaku?

3,311

Perkembangan pasaran kripto dilihat semakin mengerikan apabila terbaru harga Bitcoin jatuh di bawah paras $30,000 pada hari Rabu untuk kali kedua minggu ini selepas data terbaru menunjukkan inflasi masih berkembang menghampiri paras tertinggi 40 tahun.

Harga Bitcoin telah jatuh kira-kira 7% kepada $29,196.10 dalam tempoh 24 jam. Ethereum pula turun 8% kepada $2,160.46 selepas laporan dikeluarkan.

Kejatuhan dalam pasaran kripto seiring dengan kejatuhan dalam pasaran saham niaga hadapan apabila Biro Statistik Buruh melaporkan harga pengguna untuk bulan April melonjak 8.3%, bacaan yang lebih tinggi daripada yang dijangkakan oleh ahli ekonomi yang ditinjau oleh Dow Jones.

Perkara ini telah mengkhuatirkan para pelabur menyebabkan mereka membawa keluar pegangan dalam aset berisiko termasuk kripto. Mata wang kripto kekal sangat berkorelasi dengan ekuiti. Pasaran Niaga hadapan yang terikat dengan indeks saham utama apabila didangangkan lebih rendah.

Ini adalah kali kedua minggu ini bitcoin telah jatuh ke dalam julat $29,000. Penganalisis telah memanggil $30,000 sebagai tahap utama untuk mata wang kripto terbesar mengikut had pasaran, dan berkata ia boleh jatuh lebih jauh jika ia tidak dapat bertahan di sana.

Ini adalah kali kedua dalam minggu ini harga bitcoin telah jatuh ke julat $29,000. Penganalisis berpendapat paras $30,000 sebagai tahap sokongan utama untuk mata wang kripto terbesar mengikut had pasaran, dan berkata ia boleh jatuh lebih jauh jika BTC tidak dapat bertahan.

Jika diimbas kembali, pada minggu lepas baru sahaja Bitcoin mencecah paras tertinggi baru-baru ini sebanyak $40,000 tetapi dengan cepat berbalik pada hari berikutnya dan terus mencecah paras terendah baharu sejak itu.

Disisi lain, Coinbase turut berhadapan dengan tekanan apabila hasil keuntungan telah jatuh 35% dari tahun ke tahun kepada $1.16 billion. Syarikat tersebut telah menyalahkan pasaran kripto, waima begitu masih bersikap optimis.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat