BTC Sedia Meroket? Perkembangan Indikasi Terbaru Beri Harapan Kepada Para Pelabur!

592

On-Balance Volume (OBV) Bitcoin yang merupakan metrik pengumpulan dan pengagihan telah dijadikan indikasi penting untuk melihat hala tuju pergerakan harga BTC bagi membuat keputusan perdagangan. Berdasarkan metrik ini, penganalis kripto melihat tempoh pengumpulan Bitcoin yang berpanjangan.

Walaupun terdapat petunjuk kemasukan yang kukuh, sesetengah pelabur masih menunggu harga yang lebih rendah untuk Bitcoin sebelum meneruskan langkah pembelian.

Walau bagaimanapun, penganalisis telah menyatakan bahawa pasaran berkemungkinan melihat penghujung tempoh pengumpulan semasa. Data daripada metrik OBV BTC menyokong perkara ini. Akibatnya, fasa pengedaran ditetapkan untuk mengikuti kerana pasaran mengikuti aliran menaik.

Di Twitter, seorang penganalisis bernama Titan of Crypto telah berkongsikan data OBV ini. Dengan mengambil kira data sejarah sejak tahun 2012, pecahan dalam garis arah aliran OBV menunjukkan penamatan kepada fasa pengumpulan.

Selepas melonjak melebihi $1.1k pada November 2013, BTC mula menunjukkan aliran keuntungan yang meningkat sebelum berlakunya ‘bear market’ pada tahun 2016. Tempoh pengedaran bermula dengan penembusan OBV. Corak yang sama diperhatikan dalam tempoh pengumpulan 2019 dan 2020. Seperti yang diperhatikan pada carta BTC OBV, metrik nampaknya menunjukkan tanda-tanda ‘breakout’. Perakara ini boleh mempengaruhi momentum peningkatan di atas paras rintangan $24k yang BTC telah saksikan sejak pertengahan Jun.

Selain itu, metrik CDD Binari BTC pada masa ini menunjukkan nilai 0. Ini menunjukkan pergerakan LTH yang rendah, membayangkan bahawa LTH aset menunjukkan tanda-tanda terus memegang token mereka.

Pada masa penulisan, BTC kini berdagang pada $24,168, setelah meningkatkan nilainya sebanyak 4.38% dalam tempoh 24 jam yang lalu. Selepas menjunam daripada paras tertinggi $31k yang dicapai pada 6 Jun, aset tersebut telah bergelut untuk memecahkan rintangan pada $24k.

Pasaran mengharapkan harga BTC terus melonjak kerana melihat kedudukan yang stabil pada paras $24k. Komuniti CMC telah meramalkan bahawa BTC berkemungkinan akan menamatkan bulan Ogos melebihi $28k.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat