CEO Kraken Selar Tindakan Sam Bankman-Fried (SBF), Usaha 8 Tahun Musnah Dalam Sekelip Mata!

372

Perjanjian yang gagal antara Binance dan FTX telah membawa kepada kejatuhan besar dalam pasaran kripto. Walau bagaimanapun, Jesse Powell, Ketua Pegawai Eksekutif Kraken Exchange telah menyatakan perkara penting yang telah membawa kepada malapetaka ini.

Dalam catatan Twitter yang panjang, Powell menyatakan bahawa industri ini dipenuhi dengan ramai orang yang bijak dan bersemangat. Kejatuhan FTX adalah satu kemunduran besar bagi mereka. Walau bagaimanapun, sudah tiba masanya untuk meningkatkan piawaian kami.

Powell berpandangan bahawa Sam Bankman-Fried (SBF) telah membayar harga yang mahal untuk mendapat sokongan politik dari semasa ke semasa. Dalam dorongan untuk menyenangkan DC, FTX telah menempatkan diri mereka dalam krisis. FTX sebagai bursa pertukaran gergasi telah membuat pembelian besar termasuk tawaran sukan utama dan SuperBowl.

Powell menyatakan bahawa ini adalah sikap yang melulu dan tamak. Semua perkara ini telah menyebabkan seseorang mempertaruhkan semua kemajuan yang diperoleh dengan susah payah dalam industri.

Ketua Pegawai Eksekutif Kraken menekankan bahawa penggubal undang-undang dan pengawal selia AS juga bertanggungjawab terhadap krisis ini. Pihak berkuasa telah menempatkan perniagaan itu di luar persisir dan dalam masa yang sama semua ini berlaku kerana tiada undang-undang yang ketat.

Disisi lain, US SEC dan CFTC sedang menyiasat FTX SBF berhubung krisis kecairannya. Pihak berkuasa akan menyiasat cara pertukaran itu mengendalikan aset pengguna.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat