Data KDNK Disemak Semula Susut Kurang Dari Asal, The Fed Bersedia Naikkan Kadar 75 Mata Asas?

164

Peluang kenaikan 75 mata asas lagi dalam kadar faedah A.S. bertambah kukuh pada Khamis, apabila data pasaran buruh mingguan sekali lagi ternyata lebih kukuh daripada jangkaan.

Pada masa yang sama, statistik yang disemak semula menunjukkan bahawa ekonomi menyusut kurang daripada yang dilaporkan pada suku kedua.

Jabatan Buruh melaporkan bahawa tuntutan awal untuk faedah pengangguran turun kepada 243,000 minggu lepas, penurunan keempat dalam tempoh lima minggu lepas. Ini membawa indikasi pengukuhan baharu daripada pasaran buruh. Angka-angka tersebut menunjukkan bahawa masih terdapat lebih daripada cukup peluang pekerjaan dalam ekonomi untuk menyerap peningkatan dalam kadar pemberhentian. Tuntutan berterusan juga turun sebanyak 19,000 kepada 1.415 juta.

Pada masa yang sama, Biro Analisis Ekonomi menyemak semula anggarannya untuk keluaran dalam negara kasar pada suku kedua untuk menunjukkan penurunan tahunan sebanyak 0.6%, bukannya 0.9% yang dilaporkan pada awalnya.

Angka tersebut dikeluarkan selepas beberapa jam selepas The Wall Street Journal menerbitkan temu bual dengan Presiden Rizab Persekutuan Atlanta Raphael Bostic mengatakan bahawa mereka berpendapat mungkin perlu untuk meningkatkan julat sasaran Dana Fed sebanyak 75 mata asas lagi pada bulan September jika data ekonomi kekal kukuh.

Indeks US dolar yang mengukur mata wang greenback berbanding enam mata wang utama didagangkan susut 0.08% kepada paras dagangan 108.510.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat