Debat RUU Pakej Rangsangan Kembali Hangat Menjelang Undian Terakhir!

386

Dewan Perwakilan A.S. dijangka akan menyetujui rang undang-undang bantuan COVID-19 bernilai $ 1,9 trilion seawal hari Selasa. Undian persetujuan akan membolehkan presiden Demokrat menandatangani rang udang-undang tersebut.

Kelulusan pakej tersebut akan menjadi salah satu langkah pembasmian kemiskinan A.S terbesar sejak tahun 1960-an. Wakil Demokrat Katherine Clark menyatakan hanya tinggal urusan kertas kerja namun pihak pentadbiran akan memiliki pungutan suara secepat mungkin.

Rang undang-undang tersebut kini akan diserahkan semula ke Dewan Perwakilan AS untuk persetujuan akhir sebelum ia diserahkan kepada Joe Biden.Versi pertama rang undang-undang itu diluluskan dengan semua sokongan ahli demokrat manakala semua ahli Republikan menentangnya.

Walaubagaimanapu pada hari Isnin baru-baru ini dua dari ahli demokrat menyatakan bahawa akan membuat undian semula dan berkemungkinan akan memihak pihak Republik.

Senat Amerika Syarikat meluluskan pakej rangsangan coronavirus bernilai $1.9 trilion pada hari Sabtu setelah lebih 24 jam membahaskan undang-undang dan pindaan terhadapnya.

Ia diluluskan dalam undian 50-49, dengan semua anggota parlimen Demokrat memilih untuk bersetuju. Pihak pentadbiran akan mengadakan undian terakhir pada hari Selasa.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat