GOLD Analisa Fundamental Harian 5 Jun 2015

32

moshedfx-forex-malaysia-gold-017

Harga emas terus menyusut lebih $12.70/oz sepanjang 3 sesi dagangan Khamis semalam, untuk mencapai paras terendah harian sekitar $1,172.75 sebelum menutup sekitar paras $1,176.55; setelah Dollar terus mendapat permintaan apabila data tuntutan pengangguran AS menurun dari 284 ribu kepada 276 ribu berbanding jangkaan penurunan kepada 280 ribu sahaja.

Harga logam berharga secara umum terus menyusut, walaupun Dollar lebih lemah dan emas kelihatan sedang bersedia untuk menguji semula sokongan di $1,180, dengan sokongan potensi selanjutnya pada $ 1,170. Keyakinan terhadap krisis Greece juga mempengaruhi harga dan pembetulan dalam pasaran bon mungkin membimbangkan pelabur; ekoran pulangan yang lebih tinggi akan menawarkan pelaburan yang lebih baik.

Nampaknya seolah-olah pasaran begitu yakin bahawa penyelesaian kepada jadual pembayaran Greece hari ini akan dicapai – pasaran seolah-olah bergantung kepada dasar yang biasa, bahawa persetujuan saat akhir akan dicapai.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat