GSB Beli Empat Syarikat Pembangunan Hartanah

260

GSB Group Bhd bercadang untuk membeli beberapa syarikat bernilai RM714.71 juta dalam usaha meningkatkan perniagaan pembangunan hartanahnya.

Syarikat tersebut menyatakan bahawa pengambilalihan Aeon Frontier Sdn Bhd, Kerjaya Prospek Property Sdn Bhd dan Kerjaya Hotel Sdn Bhd bernilai RM672.04 juta telah dipersetujui dalam perjanjian jualan saham bersyarat.

Bagi memperoleh cadangan langganan sebanyak 99.4% kepentingan ekuiti dalam Desanda Property Sdn Bhd yang bernilai RM42.67 juta, GSB juga telah menandatangani perjanjian langganan saham bersyarat dengan syarikat tersebut.

Aktiviti utama empat syarikat terbabit adalah pembangunan hartanah dengan jumlah pertimbangan bagi pengambilalihan tersebut berjumlah RM714 juta.

Aeon Frontier, Properti Kerjaya Prospek dan Hartanah Desanda dimiliki oleh Datuk Tee Eng Ho dan pengarah eksekutif GSB Tee Eng Seng manakala Kerjaya Hotel dimiliki oleh Pengerusi Eksekutif GSB, Datin Toh Siew Chuon, Eng Ho dan Eng Seng.

Menurut Pengerusi Eksekutif Datin Toh Siew Chuon, GSB akan memperoleh akses dalam projek pembangunan hartanah yang sedang dijalankan di Kuala Lumpur dan Pulau Pinang berikutan pengambilalihan tersebut.

Melalui pengambilalihan ini, simpanan tanah syarikat dapat ditingkatkan serta memperluaskan kawasan ke Melaka dan bahagian lain di Selangor.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat