Halving Tidak Lama Lagi? BTC Akhirnya Didagangkan Atas $30K!

498

Harga Bitcoin terus meningkat dalam tempoh 24 jam yang lepas, dengan aset ini melonjak ke puncak baru kira-kira paras $31,000. Altcoin juga mendapat prestasi yang baik. SOL menyentuh $30 untuk pertama kalinya dalam beberapa bulan, manakala LINK dan MATIC melonjak dengan kadar dua digit.

Sejak seminggu yang lalu, harga Bitcoin melonjak sebanyak $2,000 dalam beberapa jam selepas laporan palsu yang mengatakan SEC akhirnya meluluskan ETF BTC.

Walau bagaimanapun, pembeli terus mengawal pasaran dan secara beransur mendorong BTC ke arah $29,000. Pada hujung minggu, para pemain pasaran kembali memborong BTC sehingga aset itu didagangkan di atas $30,000 untuk pertama kali sejak bulan Ogos. Seperti yang dinyatakan, aset itu menyentuh $31,000 pada sesi perdagangan Asia pada pagi Isnin, yang menjadi tahap harga tertinggi sejak pertengahan Julai.

Ketika penulisan, BTC berada beberapa ratus dolar di bawah puncak yang dikecapi iaitu didagangkan sekitar $30,670.72 pada ketika ini. Jumlah modal pasaran hampir mencecah $600 bilion, manakala dominasinya ke atas altcoin sedikit berkurang kepada 51.4% di CMC.

Chainlink adalah antara yang terbaik dalam tempoh yang lalu, seperti yang disebutkan semalam, dan altcoin ini hanya meningkat lagi dalam tempoh 24 jam yang lalu. LINK telah meningkat sebanyak 13% lagi sejak Ahad dan kini berada pada tahap harga tertinggi dalam beberapa bulan pada lebih daripada $10.

Ethereum, Binance Coin, Ripple, Cardano, Dogecoin, Toncoin, Polkadot, dan Litecoin juga mencatat prestasi yang baik, walaupun kenaikan sedikit perlahan.

Nilai pasaran kripto secara keseluruhan telah meningkat kepada $1.170 trilion di CMC pada hari ini. Ini bermaksud ia telah meningkat sebanyak kira-kira $100 bilion dalam tempoh seminggu lebih.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat