Harga LUNA Dan LUNAC Tiba-Tiba Jatuh Merundum! Apa Yang Dah Berlaku?

437

Hanya sehari selepas laporan muncul bahawa pihak berkuasa Korea Selatan telah memulakan satu lagi siasatan terhadap Terraform Labs. Menurut bebrepa akhbar, mahkamah tempatan telah mengeluarkan waran tangkap terhadap Do Kwon dan lima yang lain.

Harga bagi dua aset kripto di bawah Terra iaitu LUNA dan LUNC telah terkesan besar dengan perisitwa ini sehingga mendorong kejatuhan harga lebih 20% dalam tempoh 24 jam.

Berdasarkan laporan dari Bloomberg, terdapat waran tangkap yang dikeluarkan terhadap Do Kwon dan lima individu lain kerana melanggar peraturan pasaran modal.

Satu lagi laporan tempatan mendakwa Interpol akan campur tangan memandangkan Kwon kini menetap di Singapura. Akhbar tersebut turut menamakan dua daripada lima lagi individu berkaitan Terra, Nicholas Platias (ahli pengasas TFL) dan Han Mo, seorang pekerja.

Perkembangan terbaru ini berlaku hanya sehari selepas pendakwa Korea Selatan mengemukakan satu lagi siasatan terhadap Terraform Labs untuk menentukan sama ada token aslinya adalah sekuriti atau tidak.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, LUNA dan UST pernah menjadi antara sepuluh mata wang kripto terbesar dari segi had pasaran. Keruntuhan mata wang kripto tersebut telah menghapuskan kira-kira $50-60 bilion daripada modal pasaran dan juga menjatuhkan beberapa syarikat, seperti 3AC, Voyager, Celsius, dan lain-lain.

Menariknya, LUNC dan LUNA menunjukkan prestasi yang agak baik dalam beberapa minggu yang lalu sehingga memperoleh lebih 200% dalam beberapa hari. Walau bagaimanapun, kedua-duanya telah jatuh dalam tempoh 24 jam yang lalu, mungkin didorong oleh kejatuhan pasaran sepenuhnya serta berita mengenai waran tangkap Kwon.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat