Holdler Bitcoin Tidak Goyah, Ini Yang Berlaku Pada Pasaran Kripto Hari Ini!

5,366

Pada hari ini, harga Bitcoin telah jatuh ke paras harga bawah $ 45,000 setelah Elon Musk menaikkan spekulasi Tesla mungkin menjual Bitcoin pada bila-bila masa. Pada petang tadi Musk telah memuat naik satu kenyataan yang mengesahkan bahawa Tesla belum menjual pegangan bitcoin.

Ketika kekhuatiran melanda pasaran kripto, jumlah on-chain menunjukkan bahawa pemegang bitcoin jangka pendek cenderung untuk menjual pegangan mereka dalam fasa kejatuhan ini dan malah ada yang menjual ketika rugi. Walaubagaimanapun hal yang sebaliknya yang ditunjukkan oleh Hodler yang memilih untuk mengekalkan pegangan dan menambahkannya.

Sebagaimana yang dilaporkan CoinGape, bekalan pertukaran Bitcoin terus meningkat dalam tempoh ini. Disisi yang lain, alamat pengumpulan Bitcoin (BTC) juga terus meningkat. Satu lagi penyedia data rantaian Skew juga menyatakan bahawa turun naik (volatility) Bitcoin meningkat ke tahap tertinggi 2021 pada hujung minggu.

Sebelum harga Bitcoin hari ini merundum ke paras harga di bawah $50,000, harga BTC sedang berusaha untuk mengatasi rintangan $ 50,000.Sepanjang bulan lalu, Bitcoin terus berada di bawah tekanan sementara altcoin lebih mendominasi dalam pasaran.

Syarikat pembayaran digital Jack Dorsey Square telah melabur lebih dari $ 150 juta dalam Bitcoin selama beberapa bulan terakhir. Walaubagaimanapun syarikat itu mengumumkan bahawa mereka tidak membuat penambahan dalam pegangan bitcoin.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat