Ini Nasihat JPMorgan Buat Pelabur, Siap Sedia Dengan Lebih Banyak Kenaikan Kadar Daripada The Fed!

520

Jamie Dimon, ketua pegawai eksekutif di JPMorgan Chase & Co memberi amaran kepada pasaram supaya bersedia untuk kenaikan kadar faedah Rizab Persekutuan selanjutnya. Nasihat besar Diamon muncul apabila perjanjian mengenai siling hutang penting antara Presiden A.S. Joe Biden dan Speaker Kevin McCarthy ditetapkan untuk diundi di Dewan Rakyat.

Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Chase dalam wawancara terbaru berkongsi pandangan mengenai peranan kecerdasan buatan, perjanjian had hutang yang berterusan dan inflasi ekonomi.

Dimon menyatakan bahawa beliau melihat sudah tiba masanya untuk Federal Reserve menghentikan jeda pada kenaikan kadar faedah. Pasaran telah menangani beberapa kenaikan besar. Walau bagaimanapun, terdapat kemungkinan pihak berkuasa akan meningkatkan sedikit lagi dari sini.

Beliau menasihatkan rakyat perlu bersedia untuk kadar Fed naik sedikit lagi kerana inflasi semakin sukar untuk diperlahankan. Adalah penting untuk bersedia untuk turun naik yang mungkin diwujudkan oleh pengetatan kuantitatif.

Menurut laporan, Loretta Mester, presiden Cleveland Fed enggan mematuhi cadangan yang meminta tiada kenaikan kadar faedah Fed pada bulan Jun. Beliau menyatakan bahawa tidak ada sebab yang mendesak untuk menunggu untuk mengenakan kenaikan yang lain.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat