Kemanakah Halatuju BTC? Pasaran Harapkan BTC Dapat Pertahankan Paras Psikologi

205

Pasaran kebanyakannya berwarna hijau sepanjang 24 jam lalu kerana kebanyakan mata wang kripto sedang berdagang dengan hasil positif. Ini termasuk kedua-dua Bitcoin dan altcoin.

Yang paling catat lonjakan yang besar adalah Stellar’s XLM, dengan kenaikan 23%. Dalam beberapa jam terakhir, pasaran telah mengambil pusingan positif, yang membolehkan harga Bitcoin untuk menuntut semula tahap teknikal dan psikologi yang penting iaitu $30K.

Pada ketika penulisan ini, harga BTC berada di atas tahap tersebut, dan pelabur nampaknya cuba mendorong harga meningkat lebih lanjut.

Ini berikutan berita bahawa Tesla tidak menjual simpanan BTC-nya selama empat suku berturut-turut. Laporan positif ini nampaknya telah mengurangkan sebahagian daripada tekanan di pasaran, yang memantul ke atas. Dominasi Bitcoin ketika ini berada di sekitar 46.6%.

crypto_heatmap_2007231

Berdasarkan heatmap berikut, pasaran berada dalam keadaan baik hari ini. Yang paling ketara, dari kripto besar, MATIC melonjak sebanyak 6%, diikuti oleh XRP dari Ripple sebanyak 5.41%, SOL sebanyak 4.7%, dan lain-lain.

Namun, paling berjaya bagi 24 jam lalu adalah XLM dari Stellar. Ia meningkat sebanyak lebih 20% sepanjang tempoh tersebut dan memimpin keseluruhan pasaran.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat