Keterujaan Pasaran Kripto Telah Mula Kendur? Ini Prestasi Pasaran Kripto Selepas Keputusan The Fed!

510

Selepas menandakan paras tertinggi berbilang bulan semalam melebihi $24,000, harga bitcoin kembali menjunam ke paras $23,506. Kebanyakan altcoin juga berada dalam keadaan berdarah pada hari ini. Waima begitu beberapa altcoin menunjukkan lonjakan ketara terutamanya kripto dari ekosistem Terra serta ETHW, semuanya meningkat dua digit.

Bitcoin menutup bulan terbaiknya dalam lebih setahun pada bulan Januari, walaupun ia merosot di bawah $23,000 pada penghujungnya. Tumpuan diberikan kepada Rizab Persekutuan AS pada 1 Februari kerana ia dijadualkan mengakhiri mesyuarat FOMC pertamanya tahun ini dan menaikkan kadar faedah utama sebanyak 25 mata asas.

Inilah yang sebenarnya berlaku pada hari Khamis, kerana kadar di AS kini adalah sehingga 4.75. Walaupun ia tidak membawa kepada turun naik harga serta-merta, BTC terus meningkat kemudian, melonjak kepada $24,350 (di Bitstamp).

Ini menjadi tanda harga tertinggi bitcoin sejak Ogos tahun lalu. Walau bagaimanapun, lonjakan untuk mengekalkan paras dagangan $24,000 tidak berpanjangan dan rentetan itu menolak harga BTC ke bawah. Akibatnya, bitcoin merosot di bawah $23,500.

Namun begitu, paras pasarannya kekal melebihi $450 bilion, tetapi penguasaannya terhadap altcoin turun kepada 42%. Walaupun kebanyakan altcoin bermodal lebih besar telah menjejak semula paras yang lebih bawah, Terra Classic dan USTC malah telah melonjak. Kedua-dua token daripada ekosistem Terra meningkat dua digit, kerana lonjakan USTC amat mengagumkan. Stablecoin algoritma kontroversi itu telah melonjak lebih 60%.

Ethereum POW ialah satu lagi yang catat keuntungan ketara pada skala harian, setelah melonjak sebanyak 17% kepada $4.6. Pada masa yang sama, Ethereum turun sebanyak 1.5% kepada $1.650. Binance Coin, Ripple, Cardano, Dogecoin, Polygon, OKB, Solana dan Litecoin juga berada dalam kejatuhan yang besar.

Polkadot dan Shiba Inu adalah antara beberapa pengecualian, serta Ethereum Classic. Semua ini telah meningkat sehingga 5%. Paras pasaran terkumpul semua aset kripto telah hilang sedikit sejak semalam dan kini turun kepada $1.075 trilion.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat