Keyakinan Pasaran Kembali Pulih? BTC Sedia Untuk Menakluki Paras $60K!

310

Pasaran mata wang kripto mula menzahirkan kebangkitan sepanjang 24 jam yang lalu. Modal pasaran mata wang kripto meningkat sebanyak 1.8%, kini bernilai pada sekitar $2.25 trilion.

Ini berlaku berikutan keyakinan baru dalam kalangan pembeli Bitcoin yang kini berusaha untuk mendorong harga ke paras dagangan $60K. Kebanyakkan altcoin bermodal pasaran besar memberikan isyarat bercampur, tetapi beberapa mata wang kripto yang sedang menunjukkan kenaikan yang mengagumkan.

Bulls dilihat kembali muncul semula di carta dalam beberapa hari kebelakangan ini, mendorong harga Bitcoin ke arah $59K dan kelihatan bersedia untuk mendorong ke tahap yang didambakan $60K. Seperti yang dapat dilihat pada carta, pembeli berjaya melepasi rintangan sekitar $58,200, mendorong mata wang kripto itu ke paras tertinggi intraday $59,450.

Perlu diingat bahawa harga telah berbalik arah dalam beberapa jam yang lalu dan kini menuju untuk menguji semula rintangan yang disebutkan di atas. Reaksi positif di kawasan ini mungkin menetapkan nada untuk dorongan ke arah $60K. BTC kini didagangkan pada $57,538 dimana ia di bawah paras sokongan.

Begitu juga, volatiliti pasaran telah berkurang dengan ketara, mengakibatkan lebih sedikit kecairan kedudukan derivatif. Jumlah kecairan kini berjumlah sekitar $103 juta, menurut CoinGlass. Sememangnya, Bitcoin menyumbang sekitar 30% daripada jumlah kecairan dengan 63% daripada jumlah kecairan adalah ‘short seller’.

Altcoin dari 20 mata wang kripto teratas berdasarkan jumlah modal pasaran memberikan isyarat bercampur. Sebahagian daripada mereka tidak dapat memanfaatkan kenaikan terbaru ini.

Sebagai contoh, DOGE diniagakan dengan kerugian 2%, sama untuk MATIC, NEAR, BCH, dan UNI. Ethereum berjaya bertahan di atas $3K, tetapi ia turun 0.8% pada hari tersebut. Kini didagangkan pada paras $3,100.

Ketidakpastian ini juga tercermin dalam sentimen pasaran keseluruhan. Berdasarkan Indeks Ketakutan dan Ketamakan yang popular, yang terakhir kini berada dalam fasa ketakutan, walaupun sedikit lebih baik daripada semalam.

Sudah tentu, ini tidak terpakai kepada semua altcoin. Bittensor’s TAO meningkat dalam 24 jam yang lalu, meningkat sebanyak 11% dan menjadi pelakon terbaik hari ini. Di hujung spektrum yang lain, mata wang kripto yang paling banyak mengalami kerugian adalah Ethereum Name Service (ENS), yang turun sebanyak 7.1%.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat