Keyakinan Pengguna US Naik Dengan Signifikan Bulan Ini

45

Keyakinan pengguna di Amerika Syarikat mengukuh dengan signifikan berbanding jangkaan pada Julai yang menunjukkan prestasi ekonomi negara ekonomi terbesar dunia yang positif.

Conference Board, sebuah kumpulan pengkaji pasaran yang mengeluarkan indeks ini melaporkan keyakinan pengguna bulan ini meningkat ke paras 121.1 berbanding 117.3 bulan lalu. Jangkaan pasaran bagi data kali ini ialah keyakinan jatuh kepada 116.5.

Indeks keadaan semasa meningkat dari 143.9 kepada 147.8 di mana indeks jangkaan pengguna naik dari 99.6 kepada 103.3.

Bercakap mengenai data hari ini, pengarah Conference Board, Lynn Franco berkata, “keseluruhannya, pengguna melihat keadaan ekonomi semasa sedang berkembang dengan baik sehingga separuh kedua tahun ini.”

Tinjauan keyakinan pengguna yang dibuat secara bulanan ini adalah berdasarkan kebarangkalian sampel secara rawak. Ia adalah berdasarkan tingkahlaku pengguna dalam pembelian dan apa yang mereka lihat.

Sejurus sahaja data ini dikeluarkan, pasaran tukaran matawang dilihat bergerak secara signifikan dengan EURUSD ketika ini sedang lemah selepas menghampiri paras harga signifikan di 1.1713.

GBPUSD juga terkesan disebabkan data ini dan sedang didagang di sekitar 1.3050 setakat pukul 10.16 malam selepas mencapai paras tertinggi 1.3083 sekitar pukul 8 malam pada Selasa.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat