Mantapnya Emirates Airline!

967

Syarikat penerbangan Emirates pada hari ini mula menawarkan pekerja mereka dengan program vaksinasi terhadap penyakit Covid-19 dengan keutamaan diberikan kepada pekerja barisan hadapan seperti kru kabin dan juruterbang.

Menurut syarikat induk Emirates Group, vaksin Pfizer-BioNTech dan satu lagi yang dikembangkan oleh China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) disediakan untuk semua pekerja di Emiriah Arab Bersatu.

Untuk pengetahuan semua, kedua-dua vaksin ini sudah tersedia untuk masyarakat umum di Emiriah Arab Bersatu dengan keutamaan diberikan kepada kumpulan tertentu.

Selain itu, Emirates Group, yang memiliki kira-kira 80,000 kakitangan di seluruh dunia, juga mengira dnata penyedia perkhidmatan lapangan terbang dan perjalanan di antara asetnya, bersama dengan syarikat penerbangan negeri.

Sementara itu, Singapura pada hari yang sama turut menggesa pekerja di syarikat penerbangan nasionalnya, Singapore Airlines, untuk membantu menjadikannya sebagai syarikat penerbangan pertama di dunia dengan semua kakitangan diberikan vaksin terhadap Covid-19.

Umum mengetahui bahawa industri pelancongan telah menjadi antara sektor yang paling terjejas akibat daripada krisis Covid-19 dan peningkatan kes jangkitan global telah mendorong kepada perintah berkurung di kebanyakan negara.

Walau bagaimanapun, Presiden Emirates, Tim Clark telah menyatakan keyakinannya bahawa seluruh armada 275 jet mereka akan digunakan pada akhir tahun ini walaupun terdapat peningkatan kes global.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat