“Market Maker” Mainkan Peranan, BTC Bangkit Kembali Dalam Cubaan Menawan Paras $27K!

154

Pasaran mata wang kripto menyaksikan lonjakan harga pada hari Rabu dengan mata wang kripto Bitcoin (BTC) terbesar di dunia melonjak lebih 4% didagangkan pada hampir paras dagangan $27,000 di tengah-tengah tindakan undang-undang SEC terhadap bursa kripto Coinbase dan Binance.

Selain daripada Bitcoin, yang melonjak kepada $26,936, Ethereum (ETH) juga mengalami lonjakan ketara yang melepasi paras $1,850. Jumlah dagangan BTC mencapai kira-kira $23.77 bilion, menunjukkan peningkatan 17% dalam 24 jam yang lalu.

Berdasarkan laporan Economic Times, Shubham Hudda, Pengurus Kanan di CoinSwitch Markets Desk berkata bahawa pasaran kripto telah menunjukkan daya tahan dengan didagangkan lebih tinggi dalam tempoh 24 jam yang lalu. Beliau berkata bahawa indeks ketakutan dan ketamakan kripto juga telah memperoleh semula kedudukannya di wilayah neutral, meningkat 9 mata sejak 6 Jun.

Selain itu, Hudda percaya perkembangan positif ini boleh dikaitkan dengan daya tahan industri yang kukuh, walaupun tindakan undang-undang baru-baru ini disampaikan kepada bursa utama oleh SEC.

Selain BTC, mata wang kripto seperti Ethereum, XRP, Dogecoin, juga didagangkan dalam warna hijau membalikkan kerugian mereka pada 7 Jun. Bitcoin (BTC) didagangkan 4.6% lebih tinggi pada $26,742.61
dengan permodalan pasaran $521.9 bilion, manakala jumlah dagangan berjumlah $22.9 bilion. Walau bagaimanapun, harga Bitcoin merosot lebih 2% pada minggu lepas.

Pemerhati industri percaya Bitcoin mempunyai daya tahan terhadap tindakan keras SEC terhadap pertukaran mata wang kripto, dan klasifikasi beberapa token termasuk Cardano, Polygon, dan Solana sebagai sekuriti. Penganalisis juga menyatakan bahawa perkembangan itu menyebabkan beberapa pedagang mata wang kripto kembali berurusan dengan Bitcoin.

Ethereum, mata wang kripto kedua terbesar juga mendapat momentum apabila ia melonjak lebih 3.6% kepada $1,878.35. Permodalan pasarannya berjumlah $225.71 bilion manakala volume dagangan ialah $9.06 bilion.

Bagi peneraju token meme, Dogecoin sebaliknya melonjak 4.3% untuk berdagang pada $0.06959 dengan nilai pasaran $9.71 bilion. Jumlah dagangannya berjumlah $428.1 juta manakala Shiba Inu meningkat 0.75% dengan paras pasaran $4.77 bilion dalam tempoh dagangan 24 jam.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat