Menakjubkan! Axie Infinity Cantas Prestasi Kebanyakan Kripto!

380

Semakin mendapat perhatian, Axie Infinity (AXS) telah menunjukkan satu prestasi yang menakjubkan dalam pasaran mencantas beberapa matawang digital.

Axie telah mencatatkan lebih $5.5 bilion jumlah dagangan dalam tempoh 24 jam, sekaligus memecah masuk ke dalam carta senarai matawang kripto 30 teratas.

Sesi dagangan semalam menghasilkan hampir 50% lonjakan, mengakhiri paras harga sekitar $61,85.

Peningkatan teknologi dan industri permainan dunia mendorong ramai pelabur semakin menggemari permainan Axie kerana mempunyai ciri-ciri permainan yang menarik dan mendapat daya tarikan yang luas.

Terbaru, WazirX sebuah pertukaran matawang kripto terbesar di India telah menyenaraikan Axie ke dalam platform tersebut.

Menarik jika teliti carta pergerakan semasa harga AXS/USDT.

Sewaktu artikel analisa AXS dikeluarkan pada pertengahan bulan Julai, AXS di dagangkan sekitar harga $28.

Secara konsistennya telah menghasilkan lebih 160% lonjakan secara drastik mencatatkan paras tertinggi sepanjang masa (ATH) terbaru mencapai harga $74 sehingga sesi dagangan hari ini.

Pandangan sudut teknikal, pergerakan harga masih kekal dengan trend bullish dan sedang berlegar-legar didalam ruangan zon resistance sekitar $71.

Bagi jangkaan seterusnya, sekiranya pergerakan harga kekal dengan momentum kenaikannya, ia bakal mencatatkan lagi paras ketinggian sepanjang masa (ATH) terbaru jika sentimen yang kukuh menyokong AXS.

Manakala, jika pergerakan harga AXS kembali menunjukkan trend bearish, pergerakan harga bakal menguji kembali zon RBS (resistance become support) sekitar $60 samada membuat rebound atau meneruskan penurunan ke paras yang terendah.

Ketika penulisan, AXS/USDT didagangkan pada harga sekitar $70 melonjak lebih 57% dalam tempoh 24 jam terakhir.

Lihat gambar carta matawang kripto AXS/USDT di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat