Naib Pengerusi The Fed Tampil Dedahkan Rancangan Perkasakan Sektor Perbankan!

214

Pegawai kawal selia tertinggi Rizab Persekutuan membentangkan rancangan menyeluruh untuk meningkatkan keperluan modal bagi bank negara, berkata kegagalan bank baru-baru ini menggariskan keperluan bagi pengawal selia untuk meningkatkan daya tahan dalam sistem.

Dalam ucapan yang dinanti-nantikan secara meluas, Naib Pengerusi Fed untuk Penyeliaan Michael Barr berkata beliau merancang untuk meneruskan pelbagai inisiatif pengawalseliaan yang akan mengarahkan bank yang lebih besar untuk memegang lebih banyak rizab dan memenuhi keperluan pengawasan yang lebih ketat.

Barr berkata beliau tidak bercadang untuk merombak rangka kerja modal bank AS, sebaliknya membinanya dalam beberapa cara, termasuk dengan melaksanakan sepenuhnya perjanjian modal bank antarabangsa dan memperluaskan “ujian tekanan” tahunan kesihatan bank.

Beliau juga mahu menggunakan peraturan modal yang lebih ketat untuk bank yang mempunyai aset lebih $100 bilion, mengembangkan kumpulan firma yang mesti mematuhi, sambil menambah dia tidak bercadang untuk melonggarkan peraturan modal sedia ada untuk bank sistemik global yang dicari oleh industri.

Tambah beliau, kebanyakan bank sudah mempunyai modal yang mencukupi untuk memenuhi piawaian baharu yang beliau bayangkan, tetapi firma yang mesti meningkatkan modal akan dapat berbuat demikian dalam tempoh kurang daripada dua tahun pendapatan tertahan, sambil mengekalkan dividen pelabur mereka.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat