Nak Berjaya Dalam Forex Trading? Ini Kos Pertama Sekali Yang Anda Perlu Bayar!

0 1,376

Untuk menceburkan diri dalam bidang FOREX khususnya newbie, kita jangan terus deposit ke broker dan terus trade tanpa segan silu tekan buy atau sell, Ini bahaya.

“Eh jom trade Forex, Kawan aku dapat 1000usd sehari”
“Wow best nya 300USD dalam masa 3jam”
“Gila la kawan aku semua lautan biru”

Anda pun terus buka akaun dan deposit ke broker. Deposit besar pula tu.
Ini seolah olah anda pergi ke medan perang tanpa belajar seni bela diri, tanpa belajar menembak, tanpa mengetahui selok-belok tanpa belajar cara serang hendap menyorok dan lain-lain.

Ok, anda pasti tanya.. so apa aku kena buat?

Deposit duit untuk ilmu tak kiralah apa-apa pun..yang penting ilmu, ilmu, deposit wang ke buku-buku teknikal atau fundamental (asas). Untuk mula perang kita mesti tau secara teori selok belok perang dengan peluru cukup dengan stamina dan lain-lain.

“Orang kata belajar fundamental ni susah”
“Teknikal ni pening lah macam matematik”
“Alamak fundamental semua dalam bahasa inggeris tak mau lah belajar”

Kalau kata susah memang susah, mindset kena bagi buka dulu. Kosongkan minda belajar dulu..
Tengok chart pening? mana nak buy mana nak sell macam metematik? tak pandai? Buku rahsia Jutawan Forex ada jawapan.
Tak pandai sangat bahasa inggeris untuk belajar fundamental tak boleh jadi alasan. Ingat “pelajar malas cari alasan, pelajar rajin cari jalan”. Website Moshed.com segala berita dan sentiment semasa dalam bahasa melayu dan kita juga ada buku analisis fundamental dalam bahasa melayu!

“Mahal lah buku”
“baik belanje awek lah”
“baik belajar di Youtube lah”.

Tak semua yang di ajar di youtube tu mudah, ada yang kita faham dan ada yang tak faham. Ya, lagi satu masa kita nak belajar di universiti ambik diploma atau degree untuk mendapatkan gaji RM1800 ke RM2200 sebulan, berapa pinjaman PTPTN atau kos untuk
belajar? Berapa tahun kita ambil masa untuk belajar? Masuk akal bukan?

Sekarang kita mahu untung SEHARI USD1000, agak berapa modal atau kos pembelajarannya? Fikir-fikirkan.

Semoga anda semua berjaya dalam bidang ini!

Nak Tahu Tentang Forex, Saham dan Pasaran Kewangan?
Sertai bersama lebih 20,000 subscriber VIP yang menerima tips-tips premium tentang forex trading dan pasaran kewangan setiap minggu.
Anda boleh berhenti melanggan bila-bila masa