Pasaran Buruh Catat Prestasi Terbaik! Adakah Pasaran Buruh Telah Pulih?

212

Ekonomi Kanada mencatat 259,200 penciptaan pekerjaan pada bulan Februari, kebanyakkannya adalah pekerjaan sepenuh masa sebagaimana dilaporkan oleh Jabatan Statistik Kanada pada hari Jumaat. Disisi lain, kadar pengangguran turun kepada 8.0%

Bacaan yang dikeluarkan ini merupakan satu tanda positif dalam pasaran buruh. Pertambahan pekerjaan pada bulan Februari merupakan pertambahan terbesar sejak September 2020 dan jatuh mengatasi anggaran penganalisis.

Bacaan perkerjaan yang dicatat pada hari ini adalah jauh lebih dibandingkan jangkaan para pakar ekonomi yang mensasarkan hanya sebanyak 75,000 pekerjaan akan ditambah pada bulan Februari dan kadar pengangguran turun kepada 9.2%.

Pengukuhan Matawang USD/CAD mula berkurangan dengan pengukuhan 0.14% kepada pars 1.2541 setakat jam 9.50 p.m. Matawang dolar masih bergerak positif adalah juga didorong oleh keyakinan dan kecenderungan pasaran

 

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat