Perdagangan Kripto PayPal Tembusi Pasaran UK!

427

Pertama kalinya PayPal membuka peluang kepada pelabur untuk membeli, menyimpan, dan menjual matawang kripto menggunakan perkhidmatan PayPal bermula pada minggu ini.

Ini merupakan perkembangan terbaru selepas perkhidmatan kripto ditawarkan di Amerika Syarikat (AS) pada November 2020.

Jelas PayPal, pelabur bukan sahaja boleh membuat pelaburan terhadap Bitcoin (BTC) tetapi juga Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), dan Bitcoin Cash (BCH).

Perkhidmatan tersebut boleh dilakukan sama ada menerusi laman web rasminya atau aplikasi mudah alih.

Tidak mustahil pasaran UK akan meningkatkan lagi pendedahan matawang kripto di negara itu.

Perkara ini didorong oleh data yang menunjukkan penggunaan PayPal di UK mencatatkan kadar tertinggi, lebih 2 juta pengguna aktif setiap bulan berbanding negara-negara Eropah lain.

Menyentuh isu perundangan kripto yang ketat di UK susulan daripada operasi Binance dihentikan oleh Financial Conduct Authority (FCA) pada akhir Jun, PayPal memberi jaminan bahawa pihak mereka sentiasa mengikut rapat perkembangan penyelia di negara itu dan seluruh negara dalam melancarkan perdagangan kripto.

Ketika penulisan, pasaran kripto menunjukkan perkembangan yang positif. Dalam 24 jam, aset tersebut didagangkan pada nilai:

BTC: $49,893 (meningkat 1.35%)

ETH: $3,264 (meningkat 0.29%)

LTC: $187.16 (meningkat lebih 2%)

BCH: $679.60 (meningkat 0.42%)

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat