Plot Twist – Ini Hasil Persidangan Trump Dan Putin

497

Presiden US Donald Trump pada hari Isnin telah bertemu dengan Presiden Rusia Vladimir Putin di Helsinki. Dalam pertemuannya tersebut, Trump mengatakan pertemuan ini menatijahkan awal yang baik.

Namun sebelum pembicaraan empat mata antara mereka, Trump mengatakan “Terus terang, kami tidak berhubungan dengan baik selama beberapa tahun terakhir. Tetapi saya berpendapat, kita akhirnya akan memiliki hubungan yang luar biasa dan bertambah baik. ” Lanjut beliau, “berhubungan baik dengan Rusia adalah sesuatu perkara yang baik, bukan perkara yang buruk,”.

Selain itu, Trump juga menegaskan bahawa Rusia tidak mencampuri urusan pilihan raya US. Di Helsinki, Trump mengatakan bahwa tidak ada alasan untuk keterlibatan Rusia dalam membantu dirinya memenangi pemilihan raya pada 2016 lalu.

Dalam rundingan bersama Putin, Trump tidak mengucapkan satu kata pun yang mengkritik Rusia berkenaan isu yang bersangkut paut antara Washington.

Malah Trump justeru menyambut baik tawaran dari Putin untuk membantu siasatan.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat