Samsung Terjun Dalam Dunia NFT, Set TV Bakal Hadir Dengan Ciri Khas!

613

Sebagaimana kita sedia maklum, tahu 2021 menandakan suatu penerimaan yang besar terhadap dunia NFT dalam pelbagai lapisan masyarakat. Dimana 2021 telah menyaksikan pertumbuhan memberangsangkan buat non-fungible tokens (NFT) dengan menjadi salah satu istilah carian yang paling popular pada tahun ini.

Peningkatan mendadak dalam trafik carian untuk NFT menunjukkan petunjuk jelas bahawa koleksi digital telah memasuki kesedaran arus perdana. Menurut Cointelegraph, peningkatan besar permintaan untuk NFT telah dilihat dalam hampir semua aspek.

Terbaru, selain Nike dan Adidas, Samsung yang merupakan syarikat gergasi elektronik mengumumkan bahawa pihak mereka akan mengintegrasikan “platform agregasi NFT” yang baru di TV pintarnya bermula tahun ini.

Pengumuman terbaru ini menggariskan beberapa kemaskini bahawa Samsung merancang untuk menggabungkan dalam siri TV pintar baru. Platform agregasi NFT akan datang, hadir dengan beberapa ciri yang akan membolehkan pelanggan melihat koleksi digital mereka. Ia boleh didapati di microled Samsung, Neo Qled, dan model bingkai.

Dalam masa yang sama, Samsung juga menghadirkan ciri yang membolehkan pengguna untuk membeli NFTS secara langsung dari set TV.

Sebagaimana namanya, ia akan mengagregat data dari beberapa pasaran dan memaparkan maklumat seperti perekanya dan rangkaian blockchain yang digunakannya. Oleh itu, syarikat gergasi itu mensasarkan untuk menjadi syarikat elektronik pertama yang meletakkan NFTS ke dalam set TV.

Dengan kehadiran Samsung, pasaran NFT akan semakin bertumbuh dengan pantas. Ditambah pula, ahli perniagaan, artis dan bahkan ahli politik telah merebut peluang dalam dunia NFT.

Belajar lebih mendalam tentang NFT bersama Team INTRADAY.my, jom sertai group telegram INTRADAY.NFTKlik di sini untuk sertai.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat