Selamat Tinggal Rusia! Binance Mahu ‘Angkat Kaki’ Dari Pasaran Rusia?

352

Berdasarkan laporan terkini, Binance mengumumkan rancangan untuk menarik diri sepenuhnya dari pasaran Rusia. Perkara ini melibatkan penjualan seluruh bahagian perniagaannya di Rusia kepada pertukaran mata wang kripto yang baru diwujudkan, CommEX.

Para pengguna Binance yang berpangkalan di Rusia, peralihan ini dijanjikan akan berjalan lancar. Dalam kerjasama dengan CommEX, Binance akan memantau secara teliti pelanggan-pelanggannya dalam memindahkan aset mereka ke platform baru ini. Oleh itu, sebahagian kecil pengguna Binance di Rusia yang telah menyelesaikan prosedur (KYC) mereka.

Selain itu, bursa pertukaran Binance akan secara berperingkat-perlahan menutup operasinya di rantau tersebut dalam beberapa bulan akan datang.

“Binance akan berusaha sepenuhnya untuk menjaga pengalaman pengguna yang lancar semasa peralihan ini,” kata Binance.

Walau bagaimanapun, Binance dengan tegas  menekankan bahawa ia tidak akan mempertimbangkan sebarang pengurangan pendapatan berterusan dari penjualan tersebut. Selain itu, syarikat tersebut menjelaskan bahawa ia tidak mempunyai opsyen untuk membeli semula saham dalam perniagaan pada bila-bila masa.

Binance telah berdepan dengan halangan udang-undang di Rusia, terutamanya dari segi isu pematuhan terhadap sekatan barat terhadap negara tersebut. Walaupun menghadapi cabaran ini, ia terus mempromosikan perkhidmatannya kepada pengguna Rusia sehingga Ogos 2023.

Selain itu, CEO Changpeng Zhao juga menekankan bahawa pemegang token Binance, BNB, akan tetap mendapat faedah daripada diskaun perdagangan sebanyak 25% di CommEX.

Walaupun Binance bersedia untuk menghentikan operasinya di salah satu pasaran terbesarnya, ia tetap optimis tentang pertumbuhan industri Web3 di seluruh dunia. Syarikat ini tetap teguh dan kekal beri tumpuan pada operasinya di lebih daripada 100 negara lain.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat