Tergempar! Pelikuidasi 3AC Diberi Kelulusan Menyiasat Rekod Kewangan Di Singapura

132

Hedge fund Three Arrows Capital yang telah bankrap dilaporkan telah mendapat kelulusan daripada Mahkamah Tinggi Singapura untuk menyiasat dan mencairkan aset dana lindung nilai di Singapura. Pelikuidasi yang dilantik oleh mahkamah British Virgin Islands Teneo sebelum ini memfailkan petisyen di Mahkamah Tinggi Singapura untuk mencairkan aset Three Arrows Capital di Singapura.

Mahkamah Tinggi Singapura baru-baru ini meluluskan petisyen oleh Teneo, pelikuidasi yang dilantik oleh mahkamah British Virgin Islands untuk mencairkan dana Three Arrows Capital di Singapura.

Teneo sedang meneliti proses pembubaran Three Arrows Capital dan mendapatkan aset globalnya. Kelulusan mahkamah memberi Teneo untuk mendapatkan semua rekod kewangan, termasuk akaun bank, mata wang kripto, NFT, kepentingan dalam syarikat dan hartanah.

Ini menghalang pengasas Three Arrows, Su Zhu dan Kyle Davies untuk menjual aset mereka di Singapura. Terdahulu pada bulan Julai, Su Zhu dilaporkan cuba menjual salah satu rumahnya di Singapura dengan harga $35 juta.

Sehingga kini, Teneo menguasai hampir $40 juta aset Three Arrows Capital. Pemfailan mahkamah oleh pemiutang mendedahkan mereka memiliki lebih $2.8 bilion dalam tuntutan tidak bercagar. Pemiutang adalah termasuk broker aset kripto Voyager Digital LLC dan firma modal teroka tertumpu kripto Digital Currency Group.

Mengimbau kembali apa yang berlaku, kemalangan Terra-LUNA menyebabkan banyak firma kripto termasuk Celsius dan Voyager Digital berhadapan situasi muflis. Pasaran kripto jatuh dengan mata wang kripto teratas Bitcoin dan Ethereum masing-masing jatuh di bawah $20,000 dan $1000. Jumlah had pasaran kripto jatuh daripada $2 trilion kepada di bawah $1 trilion.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat