Tindakan SEC Hanya Permulaan! Hoskinson Seru Pemain Industri Kripto Bersatu Hati

250

Tuntutan SEC yang difailkan pada hari Isnin terhadap bursa pertukaran kripto Binance telah menghantar gelombang kejutan di seluruh ruang kripto. Bitcoin dan pasaran kripto yang lebih luas turun sebanyak 4% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Beberapa pemain penting telah datang menyokong CEO Binance CZ dan pasukannya. Pengasas Cardano Charles Hoskinson membuat tweet panjang yang memanggil tindakan SEC sebagai “satu siri langkah untuk melaksanakan chokepoint 2.0 di Amerika Syarikat”.

Beliau berkata bahawa SEC mempunyai “agenda” untuk mendorong CBDC dalam pasaran dengan bekerjasama dengan bank-bank terkemuka dan mengekalkan kawalan ke atas pasaran kewangan yang lebih luas.

Hoskinson menambah bahawa tindakan SEC baru-baru ini kelihatan lebih seperti penguatkuasaan secara paksa, bukannya penguatkuasaan melalui dialog. Pemimpin Cardano menggelar acara ini sebagai pertikaian politik dan falsafah mengenai sifat asas mata wang kripto dan prinsip asasnya.

Hoskinson menyeru pemain industri kripto untuk bersatu secara kolektif melawan tindakan pengawalseliaan dan bukannya melakukan pendekatan yang menimbulkan perpecahan. Selain Hoskinson, pengasas Tron Justin Sun berkata bahawa beliau mendukung penuh dan percaya pada “integritinya”.

Bursa pertukaran kripto Coinbase dan Kraken masih belum mengulas mengenai perkara ini dan juga berhadapan tekanan yang sama daripada SEC.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat