Tinjauan Pasaran Emas: XAU/USD Meneruskan Pendakian

1,006

[Analisa Tajaan]

Data pasaran “Gold Futures” pada ketika ini menunjukkan penambahan sebanyak 7,500 kontrak perniagaan “open interest”. Manakala jumlah perniagaan dilihat meningkat sehingga 68,300 kontrak.

Pasaran semasa emas dilihat berpotensi menuju ke paras harga $2,000. Sebagai rekod, penambahan kontrak perniagaan di pasaran “Gold Futures” telah bertambah sehingga ke paras $2,000, sejak jumaat minggu lepas.

Selain itu juga hasil persidangan beberapa ahli Fed pada minggu ini telah mengesahkan sentimen pasaran bahawa kadar faedah di Amerika akan kekal di paras 5.50% sehingga pertengahan tahun hadapan. Oleh disebabkan itu, pasaran “bond yield” dan indeks Dolar Amerika terus ditekan.

Para pelabur kini menantikan penerbitan data “Housing Market” dan juga ucapan oleh Presiden Fed Chicago, Austan Goolsbee bagi mengambil peluang di dalam pasaran berjangka pendek sebagai penutup bagi minggu ini.

Log Masuk/Daftar Akaun Saracen Markets Dan Dapatkan Akses Dokumen MARKET OUTLOOK Yang Menjadi Rujukan Institusi Dan Pedagang Profesional. Log Masuk Sekarang – KLIK DI SINI

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat