Trump Lawan Biden Secara Maya! Adakah Huru-hara Akan Berulang?

263

Berikutan dengan Presiden Donald Trump yang disahkan positif Covid-19, debat presiden kedua pada minggu depan adalah secara maya. Menurut Suruhanjaya Debat Presiden, debat berkenaan tetap dijalankan seperti town hall-style conversation.

Calon presiden iaitu Trump dan Demokrat Joe Biden akan muncul dari lokasi terpencil, sementara pengundi dan moderator akan mengajukan pertanyaan kepada mereka dari laman debat asal di Miami.

Pengumuman tersebut dikemukakan sehari selepas satu-satunya perdebatan naib presiden antara Wakil Presiden, Mike Pence dan pasangan Biden, Senator Kamala Harris, yang bertengkar berulang kali atas tindak balas pentadbiran Trump terhadap wabak itu, yang telah membunuh lebih dari 210,000 rakyat Amerika.

Namun, Kempen Trump telah berjanji bahawa beliau tetap akan turut serta dalam perdebatan 15 Oktober, walaupun ada kebimbangan bahawa Trump masih belum sembuh sepenuhnya.

Umum mengetahui bahawa debat Trump-Biden pertama didakwa sebagai huru-hara, dengan Trump berulang kali bercakap mengenai pesaingnya dan moderator, menyebabkan beberapa orang meminta agar moderator mematikan mikrofon peserta dalam pertandingan masa depan.

Pence, dalam perbahasannya semalam, mempertahankan catatan Trump mengenai pandemik dan isu-isu lain di bawah serangan tajam oleh Harris, yang mengatakan kegagalan Trump telah mengorbankan nyawa Amerika.

Dengan waktu kurang dari 4 minggu lagi menjelang pilihan raya November, debat naib presiden tidak mungkin mampu untuk mengubah banyak pemikiran dalam pertandingan yang dikuasai oleh reaksi pengundi terhadap Trump dan Biden.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat