Whales Pakat Borong BTC, XRP Dan Solana! Ini Perkara ‘Trader’ Perlu Ketahui

486

Para ‘Trader’ masih skeptikal terhadap pelaburan kripto akibat ketidakpastian, pelabur institusi secara beransur-ansur membeli kripto terkemuka termasuk Bitcoin (BTC), Solana (SOL), dan XRP. Produk pelaburan aset digital mencatat aliran masuk untuk minggu ketiga berturut-turut, mencetuskan sentimen positif dalam pasaran kripto.

Produk pelaburan aset digital mengalami aliran masuk sebanyak $15 juta, berturut-turut untuk minggu ketiga. Walau bagaimanapun, jumlah dagangan masih 27% di bawah purata tahun 2023.

Bitcoin menyaksikan aliran masuk sebanyak $16 juta, dengan aliran masuk sebanyak $260 juta sepanjang tahun ini. Bitcoin Short juga menyaksikan aliran masuk sebanyak $1.7 juta pada minggu lepas.

Walaupun minggu lepas adalah minggu yang kurang baik bagi altcoin, Solana dan XRP terus menyaksikan aliran masuk. Tezos, Litecoin, dan Chainlink mencatat aliran masuk sebanyak $0.25 juta, $0.28 juta, dan $0.31 juta masing-masing. XRP menyaksikan minggu ke-25 aliran masuk berturut-turut berikutan kemenangan Ripple terhadap U.S. SEC.

Sementara itu, Ethereum mencatat penjualan besar-besaran walaupun pelancaran ETF berdasarkan kontrak berjangka ETH. Terdapat aliran keluar sebanyak $7.5 juta pada minggu lalu. Ini berlaku ketika Ethereum Foundation, Vitalik Buterin, dan syarikat gergasi kripto menjual Ethereum.

CoinShares Digital Securities dan Purpose Investments mencatat keuntungan besar, dengan pelaburan oleh pelabur di Jerman, Amerika Syarikat, dan Kanada.

U.S. SEC telah memutuskan untuk tidak membuat rayuan terhadap keputusan Grayscale untuk mengubah GBTC menjadi ETF Bitcoin spot. Mahkamah kini sedang mempertimbangkan perintah untuk mendorong SEC mempertimbangkan semula permohonan ETF Bitcoin spot Grayscale.

Sementara itu, para penganalisis ETF Bloomberg meningkatkan peluang kelulusan ETF Bitcoin spot oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC) kepada 90%.

Harga BTC kini didagangkan pada $$28,934.61, meningkat melebihi 4% dalam tempoh 24 jam yang lalu berikutan aliran masuk besar dalam pasaran kripto secara umum.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat