Apa Yang Berlaku, Litecoin (LTC) Tiba-Tiba Meroket Ke Bulan?

1,876

Walmart Inc. yang merupakan sebuah syarikat peruncitan multinasional Amerika Syarikat yang mengendalikan rangkaian pasaraya, kedai serbaneka diskaun, dan kedai runcit mengumumkan kerjasama utama dengan Litecoin. Syarikat gergasi e-dagang tersebut berhasrat untuk mewujudkan perkhidmatan pembayaran barangan melalui kripto.

Doug McMillon, Pengerusi Eksekutif Walmart menyatakan bahawa pada ketika ini penggunaan kripto sudah tidak dapat dinafikan. Justeru kami tidak mahu ketinggalan dalam perkara dan dalam masa yang sama ingin terus memudahkan pelanggan Walmart. Sebagai syarikat e-dagang terkemuka, Walmart komited untuk membawa inovasi dalam perkhidmatan pembelian atas talian.

Lanjut McMillon, dengan integrasi Litecoin ia akan membolehkan para pembeli membeli barang dengan lebih lebih lancar dan lebih meluas. Bermula 1 Oktober, semua kedai e-dagang Wallmart akan diberi pilihan untuk membayar dengan menggunakan Litecoin.

Walmart telah lama menjadi salah satu daripada peneraju teknologi blockchain yang paling awal iaitu bermula seawal 2016 dengan melakukan uji cuba. Charlie Lee, yang merupakan pengasas Litecoin memberi ulasan dengan menyatakan bahawa yuran LTC adalah terlalu rendah dan pantas. Justeru ia sangat sesuai untuk syarikat e-dagang terkemuka Walmart.

Susulan daripada pengumuman kerjasama, harga Litecoin telah meningkat daripada $170 kepada paras $230, naik $60 dalam waktu yang singkat. Walaubagaimanapun,ketika penulisan, Litecoin mencatatkan nilai dagangan $182,. Aset ini bagaimanapun menyaksikan penyusutan lebih 50% daripada paras tertinggi sepanjang masa (ATH) yang direkod pada 10 Mei, $412.96.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat