Alamak! Pelabur Berwaspada Di Tengah ‘Earning’ Sektor Perbankan?

411

Pasaran hadapan saham berada dalam keadaan bercampur pada hari Jumaat apabila bank-bank besar AS memulakan musim pendapatan dengan keuntungan yang positif, namun konflik yang sedang berkembang di Timur Tengah membuat pelabur berada dalam keadaan waspada.

Pasaran hadapan S&P 500 jatuh kira-kira 0.1%, manakala kontrak Dow Jones Industrial Average berada sedikit di atas tahap mendatar, apabila kedua-dua penunjuk itu mengurangkan kerugian awal. Pasaran saham Nasdaq 100 yang banyak mengandungi teknologi pula turun 0.4%.

Bank-bank Wall Street memulakan musim perolehan suku ketiga pada hari Jumaat, dengan laporan dari Wells Fargo (WFC) dan BlackRock (BLK). JPMorgan (JPM) mengukuhkan dominasinya dalam kalangan pemberi pinjaman AS dengan peningkatan keuntungan sebanyak 35%.

Keputusan ini akan diteliti untuk mendapatkan pandangan mengenai sejauh mana bank-bank bersedia untuk kadar faedah yang lebih tinggi oleh Fed dan sama ada kemerosotan dalam perjanjian selama dua tahun akhirnya akan berkurang.

Hasil bon Treasury 10 tahun  turun disebabkan tanda-tanda bahawa Israel akan segera melancarkan serangan darat di Gaza, memunculkan kebimbangan bahawa konflik tersebut boleh meningkat Hasil bon meningkat dan saham mengakhiri keuntungan empat hari pada hari Khamis selepas data menunjukkan bahawa inflasi pengguna AS berkekalan.

Untuk komoditi, harga minyak melonjak akibat kebimbangan di Timur Tengah dan isu AS mengenakan sekatan yang lebih ketat ke atas jualan minyak mentah kepada Rusia.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat