“All In Solana”, Mike Tyson Pilih Solana Sebagai Kripto Kegemaran!

1,158

Salah seorang peninju lagenda kategori heavyweight yang sering disinonimkan sebagai peninju terhebat sepanjang zaman dalam kalangan peminat tinju, Mike Tyson sejak akhir-akhir ini sering menunjukkan minatnya terhadap aset kripto dari semasa ke semasa. Hal ini terzahir melalui akaun twitter dimana beliau acapkali berkongsikan perilhal aset kripto di Twitter.

Legenda itu kini bertanya kepada pengikutnya di Twitter sejauh mana mereka fikir harga kripto Solana akan melonjak naik?

Sebelum ini, Tyson telah mengumumkan di Twitternya tentang “‘All In” di Solana. Dalam tweet yang sama, dia juga menggalakkan membeli Catalina Whale (NFT).” Beliau juga mempunyai imej NFT yang kelihatan seperti Tyson, daripada koleksi Catalina Whale Mixer.

 

Pada September 2021, dia secara ketara meminta pengikutnya memilih antara Solana dan Ethereum.

Mike Tyson juga mempunyai koleksi NFT sendiri di Opensea (platform dagangan NFT). Ia dilancarkan pada Ogos 2021, dengan kerjasama bersama artis Cory Van Lew. Berdasarkan makluman, ia adalah siri terhad NFT yang meraikan kehidupan dan warisan “Lelaki Terhebat”.

Tyson juga baru-baru ini menulis tweet tentang NFTnya di Twitter. “Sejak saya menyertai NFT, saya telah mencari sarana untuk bekerjasama dengan industri kripto dan $DREAM benar-benar menonjol di benak saya. Ia adalah antara yang membolehkan saya untuk berdagang semasa waktu pasaran saham AS. Dalam masa yang sama merevolusikan ruang dan membantu kesihatan mental komuniti kripto.”

Harga kripto Solana kini didagangkan tu di antara $140 hingga setinggi $150. Berdasarkan CoinMarketCap, SOL mempunyai paras pasaran melebihi $45 bilion. Walaupun belum mengatasi Bitcoin atau Ethereum, ia adalah antara aset kripto yang terbesar di dunia. Pada masa ini, terdapat kira-kira 314 juta SOL dalam edaran dan nilai keseluruhannya meningkat sebanyak 4,495% pada tahun lepas.

Tyson bukanlah selebriti antarabangsa pertama yang menunjukkan minatnya melabur dalam aset kripto Sebelum ini, selebriti terkenal seperti Elon Musk, Lionel Messi, Paris Hilton, Snoop Dogg, Kim Kardashian, dan ramai lagi telah menyatakan minat yang besar terhadap kripto dan NFT.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat