Apa Yang Berlaku? Ukraine Tiba-Tiba Hentikan Pemberian Airdrop Untuk Penderma Kripto

1,413

Ukraine terkini memutuskan untuk membatalkan rancangan pemberian airdrop untuk penderma kripto yang dijadualkan pada hari ini. Keputusan ini diambil bagi mengelak berlakunya hal tidak diingini kerana acara airdrop tersebut mungkin menjadi mangsa percubaan pencurian data. Negara itu sebaliknya akan mengeluarkan NFT sebagai tanda penghargaan kepada penderma dalam bentuk kripto.

Langkah tersebut harus di ambil kerana terdapat tanda-tanda percubaan pencurian data melalui dompet Ethereum Ukraine. Pembatalan itu diumumkan oleh Naib Perdana Menteri Mykhailo Fedorov dalam tweet beliau.

Wallet Ethereum negara itu pada awalnya dilihat mengedarkan token yang baru ditempa dipanggil Peaceful World (WORLD). Namun perkara ini dapat dihidu oleh komuniti kripto di Twitter dengan pantas dan berpandangan bahawa token tersebut boleh jadi satu bentuk penipuan.

Ukraine pada hari Rabu telah mengumumkan pemberian airdrop untuk diberikan kepada penderma kripto yang berjumlah $50 juta. Airdrop sering kali menjadi taktik pemasaran yang digunakan oleh projek blockchain dimana pemilik mengedarkan token percuma untuk meningkatkan penglibatan dengan platform.

Selain itu, Ukraine juga mula menerima beberapa altcoin, termasuk memecoin DOGE. Dompet ethereum negara itu kini bernilai kira-kira $12 juta, menurut data terkini dari Etherscan.

Ukraine kini menjadi negara pertama dunia yang secara rasmi meminta derma melalui kripto. Jumlah dagangan kripto dalam kalangan penduduk juga meningkat selepas Hryvnia jatuh dan sistem pembayaran elektronik mengalami masalah.

 

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat