Binance Akhirnya Tampil Menjawab Kontroversi Yang Timbul Baru-Baru Ini! Ini Pencerahan Terbaru

173

Memandangkan USDC tidak wujud di platform Binance dan pasangan dagangan mata wang stabil yang lain, Binance mengumumkan sebelum ini bahawa baki stablecoin USDC, USDP dan TUSD pengguna dan caj semula akan ditukar secara automatik kepada BUSD pada nisbah 1:1.

Pengguna juga boleh mengeluarkan aset dalam denominasi BUSD pada bila-bila masa pada nisbah 1:1 kepada USDC, USDP dan TUSD. Oleh itu, platform mesti terlebih dahulu menukar BUSD kepada USDC apabila terdapat pengeluaran USDC berskala besar.

Beberapa kontroversi telah timbul rentetan perkara tersebut. Antaranya ialah adakah pengguna akan dapat mengeluarkan stabilcoin di Binance?

Pengguna di Binance boleh mengeluarkan kripto pada bila-bila masa, lapor Binance di laman web mereka. Binance akan memudahkan dan memenuhi keperluan pengeluaran mata wang kripto pengguna tujuh hari seminggu. Oleh itu, pengguna sentiasa boleh mengeluarkan aset mereka jika khuatirkan akan keadaan semasa.

Pengeluaran bersih platform pada 12 Disember dan 14 Disember berjumlah 6 bilion dolar AS, seperti yang dinyatakan di laman web. Binance juga mendakwa bahawa strategi perniagaannya sangat mudah. Platform ini kebanyakannya menjana wang daripada yuran transaksi.

Mereka menyatakan berdasarkan data bahawa tidak ada masalah dalam keadaan kewangan mereka. Mereka mempunyai rizab modal yang mencukupi untuk menyokong operasi harian dan mengharungi sebarang kitaran yang mencabar.

Pulangan pelaburan sejarah adalah setinggi 2100% sejak Binance Labs diasaskan pada 2018, dan jumlah aset di bawah pengurusan telah melepasi 7.5 bilion dolar AS.

Kontroversi lain pula ialah mengenai laporan Reuters Jabatan A.S. melancarkan siasatan undang-undang, Binance menyatakan bahawa ia adalah retorik yang berulang. Acapkali tajuk laporan sering menjadi perkara yang menimbulkan kontroversi.

‘Ini bukan kali pertama media menggambarkan kami dengan cara ini. Pembaca lain hanya bersedia untuk mempercayai tajuk utama yang menarik perhatian”. Buat masa Binance memilih untuk tidak mengulas hal tersebut lebih lanjut.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat