BONK Bakal Mengugat DOGE & SHIB? Token Ini Tampil Prestasi Cemerlang Dalam Debutnya!

195

Memecoin telah menjadi sebahagian daripada budaya kripto selagi komuniti itu wujud. Tahun 2020 dan 2021 telah menandakan fasa kegemilangan buat memecoin dengan harganya melonjak ke tahap yang baharu.

Ia sampai ke satu tahap di mana dua memecoin – Dogecoin (DOGE) dan Shiba Inu (SHIB) kerap menjadi ahli kelab 10 teratas (10 mata wang kripto terbesar melalui jumlah modal pasaran).

Waima begitu kejatuhan pasaran kripto pada tahun 2022 telah memberi kesan teruk kepada kebanyakan memecoin, namun DOGE dan SHIB masih jadi memcoin pilihan ramai.

Pada tahun 2023 ini, terdapat pencabar baru yang baru hadir dalam komuniti memecoin. Token ini dibina di atas Solana dan membawa janji-janji bahawa ia dapat melonjak ke tahap lebih tinggi. Mata wang kripto yang dimaksudkan ialah l Bonk Inu (BONK).

Berdasarkan nota rasminya, BONK ialah memecoin bertemakan haiwan anjing pertama di Solana yang membawa tema “dari rakyat, untuk rakyat”.

BONK meningkat sebanyak 4335.25% dalam tempoh 6 hari yang lalu. Ia adalah kripto meme pertama di blok Solana dan telah bertanggungjawab untuk meningkatkan harga token SOL pada minggu lalu.

Solana terjejas secara drastik kerana hubungannya dengan penyelidikan Alameda dan pertukaran kripto terkemuka FTX. Harga dan jumlah dagangan untuk SOL telah menurun secara mendadak sejak FTX memfailkan muflis.

Kembali kepada BONK, pertukaran Huobi, MEXC Global, dan Bybit juga mengumumkan penyenaraian token ini berikutan peningkatan minat dalam kalangan pelabur. BONK dibandingkan dengan kripto meme seperti Dogecoin dan Shiba Inu, yang memperoleh keuntungan secara besar-besaran dalam pasaran kenaikan harga.

BONK kini menyaksikan peningkatan sebanyak 1004.64% dalam jumlah dagangan dalam tempoh 24 jam yang lalu. Had pasaran untuk kripto ialah pada 228.752 juta USD. Setiap token BONK berharga 0.000004122 USD, peningkatan sebanyak 138.61% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Walau bagaimanapun, Solana telah jatuh sebanyak 5.33% dalam tempoh 24 jam yang lalu dan jumlah dagangan telah menurun sebanyak 43.33%.

 

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat