Chiliz (CHZ) Ada Masa Depan Cerah Dengan Projek Terbaru, Melonjak Lebih 70%!

771

Sejak bulan lepas, harga Chiliz (CHZ) telah melonjak 760%, daripada $0.022 pada 8 Februari kepada paras tertinggi sepanjang masa (ATH), $0.189 pada 8 Mac. Jumlah dagangan CHZ juga telah mencecah $1.92 bilion dalam 24 jam.

Bagi yang tidak tahu, Chiliz merupakan blockchain yang dibangunkan oleh platform yang mengumpulkan peminat sukan utamanya, Socios.com. CHZ merupakan non-fungible token (NFT) yang mana menjadi medium pembayaran jual beli Fan Tokens.

Projek ini memberi peluang kepada peminat sukan, bola sepak misalnya untuk membeli Fan Tokens menggunakan token CHZ, termasuk mempengaruhi pasukan kegemaran mereka melalui undian tertinggi.

Kesemua Fan Tokens dilombong di blockchain Chiliz dengan undian atas platform yang dijalankan melalui kontrak pintar bersiri.

Setakat ini, platform itu menawarkan Fan Tokens bagi beberapa pasukan bola sepak terkenal seperti Barcelona FC (BAR), Juventus (JUV), Paris Saint-Germain (PSG), AS Roma (ASR), Galatasaray (GAL) dan Atletico de Madrid (ATM).

Chiliz mula menunjukkan potensinya pada akhir 2020 apabila bekerjasama dengan Binance untuk melancarkan token AC Milan (ACM) bagi pasukan bola sepak AC Milan pada 24 Februari. Pelancaran itu berjaya menghasilkan keuntungan $6 juta bagi ekosistem CHZ.

Kemudian, pada 2 Mac, harga CHZ sekali lagi melonjak susulan pengumuman daripada CEO, Alexandre Dreyfus berkaitan peruntukan sebanyak $50 juta untuk projek mengembangkan operasi ke Amerika Syarikat (AS) dan sudah ada perancangan untuk bekerja dengan liga tempatan dan francais sukan.

Terkini, Chiliz dilaporkan dalam perbincangan bersama Formula One dan jika pasukan itu dapat menyertai pasukan ternama di AS, projek tersebut secara tidak langsung boleh memberi jaminan kepada perkembangan teknologi blockchain dan NFT.

Ketika penulisan, CHZ didagangkan pada $0.2, melonjak lebih 70% dengan nilai pasaran lebih $1.2 bilion dan jumlah dagangan meningkat lebih 360% dalam 24 jam kepada $4.05 bilion.

Jadi Subscriber VIP INTRADAY
Sertai bersama lebih 30,000 subscribers VIP kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang forex trading.
* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat