Coinbase Zahirkan Keyakinan ETF BTC Bakal Diluluskan! Adakah Ini Suatu Berita Yang Dinantikan?

236

Ketua Pegawai Undang-undang Coinbase, Paul Grewal, pada hari Jumaat berkata bahawa beliau yakin terhadap kelulusan Spot Bitcoin ETF oleh U.S. Securities and Exchange Commission. Begitu juga dengan eksekutif lain seperti Mike Novogratz, Cathie Wood, dan Larry Fink  yang juga berpendapat bahawa kekalahan SEC dalam kes Grayscale di mahkamah adalah penting untuk kelulusan Spot Bitcoin ETF.

Paul Grewal, Ketua Pegawai Undang-undang Coinbase, dalam satu wawancara dengan CNBC, berkata bahawa SEC perlu meluluskan permohonan Spot Bitcoin ETF di bawah rang undang-undang. Walaupun beliau tidak menyebut bila, kerana keputusan itu bergantung sepenuhnya kepada SEC, namun beliau yakin akan hal ini.

Paul Grewal berpendapat bahawa Mahkamah Rayuan Amerika Syarikat telah menjelaskan bahawa SEC tidak boleh menolak permohonan ETF Bitcoin secara sewenang-wenangnya. Mahkamah memutuskan mendukung usaha Grayscale dalam meminda dana Bitcoin GBTC yang besar menjadi ETF. Sebelum ini Grayscale telah mengemukakan permohonan ETF Spot Bitcoin yang dikemaskini.

SEC telah ditegur oleh hakim persekutuan kerana gagal memberikan alasan untuk tindakan terhadap firma-firma kripto. Buat ketika ini, pihak berkuasa tersebut bekerjasama dengan pemohon ETF Bitcoin, menunjukkan bahawa Spot Bitcoin ETF akan hadir dalam pasaran.

Coinbase adalah salah satu yang mungkin akan mendapat manfaat daripada kelulusan mana-mana ETF Bitcoin. SEC hanya perlu mematuhi undang-undang dan dikehendaki mengenakan undang-undang secara “neutral” terhadap permohonan tersebut. Tindakan SEC telah memberi impak besar kepada jumlah dagangan kripto dan pelabur.

Coinbase juga cuba menolak tuntutan SEC yang mendakwa bahawa pihak pengawal telah bertindak di luar bidang kuasanya dalam mengawal selia industri kripto.

Jadi Subscriber INTRADAY
Sertai bersama lebih 100,000 subscribers kami yang menerima kemaskini berita terkini beserta tips-tips premium tentang trading dunia pasaran kewangan.


* Sila semak inbox dan spam folder 2-3 minit selepas melanggan.
Anda mungkin juga berminat